1. New Cars
  2. GR Yaris
Връзки за бърз достъп
Връзки за бърз достъп

Новия GR YARIS

Нестихващо въудушевление

Чакането приключи.

Изцяло новият GR Yaris е тук.

Разработен с експертите на Toyota GAZOO Racing World Rally Team, GR Yaris включва модерна технология, включително GR-FOUR, първата ни спортна 4WD система от 20 години, и опияняващ 1,6-литров 3-цилиндров турбо двигател. Роден от WRC, GR Yaris доставя безкрайно вълнение при всяко шофиране.

Състезателно родословие зад всеки ъгъл

Разработен съвместно с TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team, GR Yaris ви възнаграждава с харизмата на една рали звезда. Неговата система за задвижване на четирите колела с ниско тегло GR-FOUR 4WD включва бързо реагиращ многодисков съединител и два диференциала Torsen*ограничаващи пробоксуването, които интелигентно управляват въртящия момент, подаван към всяко колело.

 

Сила, която достига нови висоти

С мощността си от невероятните 261 к.с. по DIN и 360 Нм въртящ момент, изцяло новият  трицилиндров, 1,6-литров двигател с турбопълнене осигурява изключително ускорение и реакция при подаване на газ. Включвайки използвани за първи път технологични решения от Toyota, като уникален като конструкция и материали блок, специално проектирани бутала и едноструен турбокомпресор със сачмени лагери за намаляване на масата, подобряване на реакцията на двигателя и управляемостта на автомобила.

Оформен от динамиката

Уникалната по своя характер каросерия на GR Yaris е скулптурирана в името на аеродинамичната ефективност, а резултатът е по-ниска линия на покрива и обточен дизайн на купе. Покривът, изработен от усилени с карбонови влакна полимери, и алуминиевите панели в каросерията снижават центъра на тежестта на автомобила и намаляват теглото в името на подобряването на динамичните качества. Широката предна решетка завършва общата осанка на Yaris's GR и същевременно с това спомага за по-доброто охлаждане на спирачките и двигателя.

 TOYOTA GR YARIS ГАЛЕРИЯ