1. FAQ
  2. Multimedia
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Често Задавани Въпроси за Mултимедийните системи

MyT Multimedia включва няколко услуги за онлайн сърфиране, които предоставят полезна информация в реално време, като състоянието на трафика и информация за камери за скорост. Тези функции изискват интернет връзка; поради което трябва да свържете вашия смартфон (чрез Wi-Fi или Bluetooth) или всяко друго устройство към вашия автомобил.

Всеки автомобил оборудван с MyT Multimedia, включва 3 години безплатни актуализации на картата за навигационната система, и някои други услуги като:

• Трафик в реално време

• Coyot (в страните където е наличен) или Cyclops  (в страните където е наличен)

• Google Streetview (в страните където е наличен)

• Интересни точки

• Информация за бензиностанции

• Информация за паркинги

• Време

MyT Multimedia ви позволява да свържете смартфона си (съвместим с iOS и Android) с автомобила*. Така че чрез Siri или Ok Google можете да контролирате любимите си приложения директно от автомобила си: от Spotify до Whatsapp, Audible, Google Maps или Waze. MyT Multimedia ви позволява да поплучавате полезна информация, като трафик в реално време и предупреждения за камери за скорост и ви позволява да търсите интересни точки.

*само за съвместими модели.

Първите 3 години на MyT Multimedia онлайн навигационни услуги са безплатни. В края на този период можете да закупите нов абонамент. Пакетът "Map Care" включва актуализации на навигационните карти и позването на онлайн услугите. Можете да си закупите абонамент при най-близкият дилър на Toyota или в нашия дигитален магазин.

Ще получите сигнал на екрана на мултимедийната система на автомобила си 30 дни преди изтичането на 3-годишния период. При най-близкия дилър на Toyota или в дигиталния магазин можете да подновите пакета Map Care за 1 или 3 години. Когато подновите вашия пакет Service, вместо това можете да избирате между 1, 2 или 3 години.

Можете да получите достъп до електронния магазин чрез мултимедийната система на вашия автомобил през клиентския портал My Toyota. След като влезете, можете да закупите услугите, предлагани от MyT Multimedia, и можете също да проверите състоянието на абонаментите си.

Освен това, като се консултирате с раздела "Закупени" можете да видите активните абонаменти и до кога са валидни. Ако получите достъп до приложението на електронния магазин от мултимедийната система на автомобила си, можете да изтеглите услуги като Coyote (в случай, че сте ги закупили преди това през клиентския портал My Toyota). Можете да намерите дигиталния магазин, като отидете в секцията "Меню", след което получите достъп до приложенията и изберете "In-Car".

Можете да закупите услуги от клиентския портал My Toyota в секция e-store. За да разберете какви услуги имате вече, докоснете "Закупени артикули".

Можете да ги използвате незабавно, просто трябва да свържете чрез Bluetooth мултимедията с интернет, за да активирате свързаните услуги за онлайн сърфиране. Въпреки това ви препоръчваме да въведете вашите MyT/My Toyota идентификационни данни, за да свържете медийната система с профила си. След това можете да закупите услугите или пакета Map Care от портала и да използвате функцията "Сподели с автомобил" от MyT App.

Един и същ акаунт се използва както за MyT App, така и за персоналния портал My Toyota. Ако нямате профил, препоръчваме да изтеглите приложението и да създадете такъв оттам.

Можете също да създадете акаунт чрез мултимедийната система (трябва да приемете условията за ползване в рамките на 14 дни и от персоналния портал My Toyota).

Можете да активирате услугите за MyT Multimedia директно от мултимедийната система на автомобила си. Не забравяйте, че колата трябва да бъде свързана с интернет, чрез Bluetooth връзване, Wi-Fi връзка или дори към домашната ви Wi-Fi (ако автомобилът е паркиран в рамките на покрити от нея), тъй като услугите, предлагани от MyT Multimedia изискват интернет връзка.

След като връзката бъде установена, ще започнат да текат 3-те безплатни години на свързани услуги за онлайн сърфиране. Ако не изпълните тези стъпки няма да можете да използвате услугите.

Не всички нови автомобили Toyota разполагат с Wi-Fi връзване, но всички нови модели са съвместими с Bluetooth връзване.

Отидете в менюто на вашата мултимедийна система и натиснете "Конфигуриране", след това "Wi-Fi" и "Включване на Wi-Fi". Изберете мрежата, въведете паролата и изберете "Ok". Когато успеете, ще получите съобщение, което ще ви информира, че навигационната система е свързана към Wi-Fi Hot Spot.

Отидете в менюто на вашата мултимедийна система и изберете "Настройки". След това изберете "Bluetooth връзка" и следвайте стъпките, за да настроите мрежовата си връзка. След това, от вашия смартфон, активирайте Bluetooth връзка.

През менюто на вашата мултимедийна система и отидете в раздела "In-Car" на дигиталния магазин (трябва да сте свързани към интернет и да сте влезли в персоналния портал). Изберете приложението Coyote, след това "Инсталиране". Ще се появи изскачащ прозорец, когато е инсталирано приложението Coyote. Когато го отворите, изберете "Ok", за да го стартирате автоматично. Сега Coyote винаги ще се показва като e в район в който е наличен.

Напомняме ви, че можете да използвате Coyote само след като изминете 200 км с автомобила си.

Apple CarPlay може да се активира чрез свързване на вашето iOS устройство към USB порта на вашия автомобил. В инфоразвлекателната секция изберете бутона "Меню", след това "Apple CarPlay".

Android Auto може да се активира първо, като изтеглите приложението Android Auto. След това свържете устройството си с Android към USB порта на вашия автомобил. В секцията за инфоразвелечение натиснете бутона "Menu", след това "Android Auto".

Да, стига да имате връзка на смартфона си с интернет. Също така ще ви е необходим кабел, за да свържете смартфона си с автомобила. Ако имате телефон с Android, трябва да инсталирате приложението Android Auto. След това приложенията ще бъдат достъпни в менюто "Android Auto / Apple CarPlay" на екрана за инфоразвлечение. Също така вашата мултимедия трябва да потдържа Android Auto/Apple CarPlay.

По-новите модели като най-новото поколение C-HR, новото поколение Yaris (някои версии), новото поколение AYGO X (някои версии) и Supra (само Apple CarPlay) предлагат и безжична интеграция на смартфони към момента само за Apple CarPlay.

С функцията "Сподели с автомобил" можете да се подготвите предварително за пътуването си, като потърсите упътвания на мобилното си устройство и след това ги изпратите към автомобила си. За целта трябва да имате автомобил с вграден навигационен модул и MyT акаунт с регистриран вашия автомобил към профила Ви.

За да активирате тази функция, трябва да свържете автомобила с MyT профила си. Можете да направите това по два начина:

• Вътре в автомобила си, с включена Bluetooth или Wi-Fi връзка с интернет, натиснете "Setup" на мултимедийната система. Отидете в раздела "Онлайн", изберете "Toyota online", след това "Existing account". Въведете вашите MyT идентификационни данни. След това трябва да влезете в MyT клиентския портал. След като получите съобщението "We have found the ID of a new device", след като потвърдете конфигурацията е завършена.

• Можете също така да активирате функцията "Сподели с автомобил" директно в приложението, след като отидете в менюто на автомобила, отидете в секцията "Настройки на автомобила" и след това, в раздела "Мултимедийно устройство", следвайте стъпките за регистрация на мултимедийната система и не забравяйте, че трябва да сте вътре в автомобила, за да финализирате процеса на сдвояване на устройството.

За повече информация вижте нашето Ръководство на собственика от тук.

OTA (Over The Air)  актуализациите на карти са възможни само с най-новите мултимедийни системи за някои от моделите произведени след 2019 г.

Също така можете ръчно да актуализирате системата си, като изтеглите актуализации от e-store на My Toyota портал и след това ги прехвърлите на USB стик, от който данните да се прехвърлят към автомобила.

В случй, че се затруднявате, можете да се свържете с най-билзкия сервиз на Toyota.

Можете да използвате функцията "Сподели с автомобил" в приложението MyT, за да планирате маршрута си. Първо отидете в раздела "Услуги", изберете "Сподели с автомобил", в полето "Накъде?", въведете адреса и оттам можете да планирате маршрута, включващ до 9 спирки и крайна дестинация, като докоснете бутона "+". Накрая натиснете "Изпрати в колата".

След като се качите в автомобила се уверете, че разполагате с Wi-Fi или Bluetooth интернет връзка. Най-лесният метод е да сдвоите Bluetooth с вашия смартфон. След като интернет връзката се установи в автомобила, можете да изтеглите маршрута. Отидете в секцията с любимите ви дестинации на медийната система, където ще намерите предварително планирания си маршрут.

За новия RAV4, новата Corolla и новата C-HR маршрутът е достъпен в менюто "Favorites ".

Продължителността на 3-те години започва да тече от момента на въвеждане на  вашите MyT идентификационни данни в секцията за инфоразвелечение.

Ще се появи съобщение на екрана на мултимедийната система на автомобила ви веднъж седмично, 30 дни преди изтичането на 3-годишния свободен период. 15 дни преди изтичането на 3-годишния свободен период ще получавате по едно съобщение всеки ден. След като изтече 3-годишният период, ще виждате съобщение всеки път, когато се опитате да използвате приложението.