1. FAQ
  2. Hybrid
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Често Задавани Въпроси за Хибридите

Toyota Hybrids са пълно самозарядни автомобили. Това означава, че те могат независимо да се движат само на ток, само на двигателя с вътрешно горене , както и в комбиниран цикъл на двете. Зареждането на батерията се осъществява по няколко начина: 

1. от движението на автомобила 

2. при натискане на спирачния педал кинетичната енергия от спирането зарежда батерията

3. от работата на двигателя с вътрешно горене. 

И двата типа превозни средства имат електрически двигател и акумулаторна батерия. Голямата разлика между тях е, че хибридното превозно средство има два двигателя: електрически двигател и конвенционален двигател, използващ гориво. Електрическият автомобил има само електрически двигател.Това означава, че електрическото превозно средство трябва  да се включи в зарядното устройство, за да зареди батерията си, когато мощността й се изчери след изминаване на определено разстояние.

Хибридното превозно средство, използващо технология  създадена и усъвършенствана от Toyota, използва своя електрически мотор, за да се движи из града при ниски скорости, а след това, когато е необходима повече енергия, превключва към използване на втория си конвенционален двигател, за да се движи с по-високи скорости по магистралите и при изпреварване.

Електрическите и конвенционалните двигатели в хибрида са проектирани да работят заедно. Така че, въпреки че един хибрид може да работи само в електрически режим, той трябва да има гориво в резервоара - дори и количеството да е малко. 

Разходът на хибридните автомобили е относителен в зависимост как се управлява превозното средство, но проучванията показват, че при градско шофиране например, повече от 50% от времето хибридите на Toyota прекарват в елелтрически режим.

Хибридните автомобили на Toyota няма нужда от зареждане в електрическа мрежа – батерията се самозарежда докато шофирате. Например при натискане на педала на спирачката, кинетичната енергия при спирането зарежда батерията на Вашия автомобил.

Хибридните батерии на Toyota са високо надеждни, затова имат гаранция 5 години или 100 000 километра. Когато автомобилът провежда регулярните годишни обслужвания в оторизираните сервизи на Toyota, гаранцията на хибридната система достига до 10 години.

Хибридните автомобили на Toyota са извлекли максимално положителните характеристики на конвенционалните двигатели, като са отстранени много от компонентите, които са склонни към повреда, като например често повреждащият се филтър за твърди частици при дизеловите двигатели. Хибридните системи са конструирани така, че освен надеждност, те предоставят по-високо ниво на ефективност, без това да е за сметка на по-висок разход на гориво.