1. Electrified
 2. Toyota bZ
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Toyota bZ надхвърля очакваните нулевите емисии

Добре дошли в моделната линия на Toyota bZ, новата марка на Toyota в зората на една вълнуваща ера. Разнообразното семейство от модели електрифицирани автомобили от следващо поколение преминава отвъд електрическите автомобили с нулеви емисии. Те са проектирани около вас, намалявайки въздействието на мобилността върху околната среда до нула, но и отивайки дори по-далеч. Вдъхновяващи безкрайните възможности да промените бъдещето си и да направите шофирането по-плавно и забавно. Това наистина е отвъд нулата.

Вдъхновяващи възможности

Дизайн, фокусиран върху човека, по-добра мобилност за всички

С Toyota bZ търсим повече от нулеви емисии. Благодарение на специално конструираната за електрически автомобили платформа, родена от мисленето в чийто център е човека, серията Toyota bZ отива по-далеч, за да трансформира живота и преживяванията. Независимо дали става дума за подобряване на начина ви на придвижване, промяна на начина, по който взаимодействате със света около вас, за приноса към околната среда или дори за създаване на по-добро общество, това е мобилност, която да бъде обичана от всички и забавна за всички.

4 стълба на Toyota bZ

Новата EV платформа е разработена, за да помогне за реализирането на тези ценности.

 • Вие и околната среда

  Чрез използването на регенеративна и слънчева енергия, Toyota bZ ще намали емисиите и ще има позитивно влияние върху околната среда.

 • Вие и вашият автомобил

  Чрез специална платформа за електрически автомобили и чрез включване на модерно оборудване и интелигентна свързаност, Toyota bZ осигурява шофиране, което е безопасно, сигурно и забавно.

 • Вие и другите

  Чрез своите просторни и тихи интериори, Toyota bZ осигурява спокойна обстановка за вас и вашите близки. Прекарването на времето тук носи нови, по-приятни начини за връзка с другите.

 • Вие и обществото

  Чрез мобилност с нулеви емисии и интелигентни решения, Toyota bZ създава по-безопасно общество, където всички се радват на по-голямо спокойствие.

Истински SUV с двойно предаване

В основата на Toyota bZ4X лежи e-TNGA. Тази специализирана платформа за електрически автомобили дава на нашият концептуален SUV модел силно изразено дълго междуосие и къси надвеси, за да може вътрешното пространство да съперничи на това на голям луксозен седан. Платформата e-TNGA носи и предимствата на водеща в класа система със задвижване на всички колела (AWD), разработена съвместно със Subaru. Чрез обединяването на експертния опит в областта на електрификацията на Toyota и експертизата на Subaru в тази на двойното предаване, водачите могат да се насладят на истинско спокойствие при движение във всякакви атмосферни условия и наистина вълнуващо шофиране.

Шофиране с реална връзка

В концепцията Toyota bZ4X, иновативен задвижващ модул ви свързва с автомобила и пътя напред. Неговият адаптивен волан без пряка механична връзка (steer by wire) блокира нежеланите вибрации, за да направи контрола и безопасността по-релаксиращи, като ви позволява да държите ръцете си в една позиция дори по време на завиване. Заедно с иновативния дизайн на приборите, разположени директно на линията на вашия поглед и оптимално позиционираното управление на функциите за намаляване на  разсейването, той осигурява истински свързано шофиране.

Ново измерение в дизайна

От формата до функцията, всеки елемент на концепцията Toyota bZ4X е създаден, за да подобри вашето изживяване. Със свободата да надникнат във вълнуваща нова ера, нашите дизайнери са създали истински SUV с уникален характер и присъствие. Освен иновативни функции като зареждане със слънчеви панели, които допринасят за увеличаване на пробега, той добавя ефирен, просторен и открит интериор, предлагащ ново измерение в интериорния дизайн, служейки като „център“, където можете активно да общувате с другите.

Защо да изберете електрифицирана Toyota?


С над 25-годишен опит, Toyota води по пътя към изцяло електрическо бъдеще. С повече от 18 милиона електрифицирани автомобила, които вече са на пътя и 17 електрифицирани модела, от които можете да избирате, Toyota продължава да предоставя изключителни иновации, които правят клиентите щастливи по целия свят. Благодарение на богатия опит в разработването на акумулаторна технология и ефективно управление на енергийните потоци, електрифицирани автомобили на Toyota предлагат надеждна и дълготрайна производителност.

Започнете пътешествието си отвъд нулата

Абонирайте се за бюлетина на Toyota bZ и получавайте последните новини и актуализации направо във вашата пощенска кутия. С първия модел от серията Toyota bZ, предлаган от средата на 2022 г., няма да искате да пропуснете нищо.

Абонирайте се

Платформата e-TNGA