1. Discover Toyota
 2. Quality
 3. Producing quality
 4. How do we develop the skills needed to deliver quality
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Европейски глобален производствен център

 • Мисията

  Нашият Европейски глобален производствен център е ключов ресурс за осигуряване на обучение за подобряване на работата в производствените ни предприятия в цяла Европа.

  Неговата мисия е да предоставя обучение и да разработва решения, които са пряко приложими в работата, извършвана на нашите производствени линии, като пренася обучението към работното място.

  По този начин тя цели да подобри организационния капацитет и да изгради самостоятелност в нашите европейски производствени предприятия.

  Европейският глобален производствен център допълнително затвърди философията „Произведено от TOYOTA“ за производство на автомобили по целия свят с последователно гарантиране на качеството.

 • Екипът

  Европейският глобален производствен център е базиран в Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited, но предоставя услуги за обучение на всички наши европейски производствени предприятия.

  Екипът се състои от ръководител и петима преподаватели, които пътуват до нашите заводи, за да обучават местните екипи в широк спектър от дисциплини, включително контрол на качеството и методи за непрекъснато подобряване (kaizen), както и да провеждат инструктаж на ръководителите в цеховете. В рамките на една година те предоставят повече от 350 човекодни обучение и инструктаж.

Качествено обучение за бъдещите поколения

 • Стажантски програми

  Предоставянето на обучение за стажанти помага на новото поколение да придобие уменията, от които се нуждае нашият бизнес и индустрията като цяло, за да осигури бъдещ растеж и успех. Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited е пионер в това обучение, като работи с местен колеж за допълнително образование за създаване на Център за развитие на стажанти.

  Той осигурява стажове за млади хора не само от собствената си работна сила, но и от доставчици и други малки и средни предприятия в местния регион. Отличното качество на работата му е признато с награди от националния съвет по уменията на Обединеното кралство, SEMTA.

 • Качество, водено от опита – занаятчийството на Takumi

  Въпреки че съвременните, компютърно контролирани производствени процеси ни помагат да постигнем перфектно качество с точност до частица от милиметъра, все пак има области от нашата работа, в които човешката ръка и окото остават най-добрите инструменти, които можем да използваме.

  Нашите майстори Takumi например отговарят за ръчната обработка и детайлната проверка на качеството на нашите модели Lexus. Необходими са години опит, за да се усъвършенстват техните прецизни умения – таланти, които те предават на новите поколения чрез преподаване и наставничество.


 • Членове на Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited Apprentice Development Center през 2015 г.

 • Lexus Takumi Майстори- в завода на Lexus в Япония[LB1]

Международно признание и Световното състезание по умения

 • Уменията, придобити от служителите на Toyota, редовно се подлагат на изпитание в национални и международни състезания. Успехите, постигнати от нашите мъже и жени, показват ефективността на нашите програми за обучение и индивидуалния ангажимент за учене, подобряване и прилагане на личните умения.
 • Международното състезание World Skills International, което се провежда на всеки две години, събира в приятелска конкуренция най-добрите стажанти в света от всички видове индустрии. Гордеем се с постиженията си, като сме спечелили 50 медала, включително 23 златни, до последното събитие, проведено през 2015 г. в Бразилия. Този успех помага да се вдъхновят следващите групи стажанти да развиват и демонстрират собствените си умения по най-добрия начин.

 • Toyota Motor Corporation печели златен медал на 43-то Световно състезание по умения през 2015 г. (Ремонт на автомобили).

 • Toyota Motor Corporation печели златен медал на 43-то Световно състезание по умения през 2015 г. (Електроника).

 • Успех на стажантите на Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited на състезанието за умения WorldSkills UK 2015.