1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability
  3. Cleaner mobility
  4. What is our sustainable mobility strategy?
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Нашата стратегия за устойчива мобилност за електрификация

Нашата технологична пътна карта обединява широка гама от екологични технологии за по-чиста, по-ефективна  мобилност, включително хибридни, plug-in хибридни, изцяло електрически с батерия и изцяло електрически  с горивни клетки. Всяка технология ни приближава към нашата цел да създадем най-добрия екологичен автомобил. До 2050 г. имаме за цел да намалим емисиите на CO2 от нашите превозни средства с 90% в сравнение с нивата през 2010 г.

Нашата стратегия за постигане на тази цел е да ускорим развитието и популяризирането на електрифицираните превозни средства. Около 2025 г. всеки модел в нашите гами Toyota и Lexus ще бъде или специално електрифициран, или ще се предлага с електрифицирано задвижване като опция.

Ще постигнем тази амбиция, като ускорим популяризирането на електрифицираните автомобили, като се стремим да произведем 5,5 милиона автомобила всяка година до 2025 г. До 2030 г. нашата цел е поне един милион от тях да бъдат превозни средства с нулеви емисии.

За да постигнем целите си, можем да разчитаме на нашия водещ опит в индустрията, тъй като вече сме продали повече от 15 милиона електрифицирани превозни средства по целия свят, от момента в който въведохме хибридната електрифицирана технология на автомобилния пазар с оригиналната Toyota Prius през 1997 г. С постоянното подобряване на нашия експертен опит в хибридните технологии и чрез наблюдение на начина, по който хората избират и използват колите си, можем да предоставим технически иновации с цел създаване на все по-добри автомобили, които съчетават опазващо околната среда задвижване със силна привлекателност за клиентите.

Нашата многократно награждавана хибридна енергийна система Hybrid Synergy Drive е базовата технология, споделена от всички различни задвижвания в нашата гама. Фактът, че има модулен дизайн означава, че може лесно да се адаптира за използване в различни видове превозни средства. При Plug-in хибридните електрифицирани автомобили, тя е до голяма степен непроменена, но използва по-мощна батерия, която може да се зарежда от външен източник.

При изцяло електрическите автомобили с батерия принципът е по-прост, без бензинов двигател и по-мощен електродвигател. При електрическите автомобили с горивни клетки бензиновият двигател се заменя със система от горивни клетки, за да генерира електричество от водородно гориво без вредни емисии.