1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability
  3. Cleaner mobility
  4. Battery electric
  5. Real world urban testing for battery electric vehicles
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Тестване на електрически автомобили с батерии в реални градски условия

Toyota беше ключов участник в иновативно партньорство в Гренобъл, Франция за тестване на предимствата на електрическите превозни средства с батерии в градски условия. Тя предостави електрически автомобили с батерии и платформа за споделено ползване на автомобили на Cité Lib by Ha:mo в рамките на структуриран тригодишен пилотен проект (2014-2017 г.) за проучване на нови възможности за интегриране на частния и обществения транспорт.

Cité Lib by Ha:mo бе осъществена, благодарение на партньорството на Toyota, град Гренобъл, столичния район Гренобъл-Алпи-Метропол, френската електрическа компания EDF и нейния филиал Sodetrel, както и местния оператор за споделяне на автомобили Cité Lib.

Освен че допринесе с гама от електрически превозни средства i-ROAD и COMS, Toyota предостави и своята IT-система Ha:mo (хармонична мобилност), която помага на хората да планират пътуванията си, използвайки различни транспортни възможности, като автобуси, трамваи, велосипеди и ходене пеша.

След приключването на проекта през 2017 г. програмата е привлякла повече от 1500 абонати, като над 90% от тях са били доволни от услугата и от това, че електрическите превозни средства на Toyota с батерии и системата Ha:mo са улеснили координацията с градския обществен транспорт.

Около 70% от пътуванията са били за пазаруване и отдих в центъра на града със средно време за пътуване от 40 минути и средно разстояние от 5 километра.

В момента резултатите се проучват и интерпретират, в помощ на текущите проучвания и създаването на по-нататъшни услуги за споделена мобилност.