1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability
  3. Environmental challenge 2050
  4. Challege 1
  5. How are our environmental goals changing cities today?
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Как нашите екологични цели променят градовете днес?

Таксита, задвижвани с водород, по улиците на Париж

Солидно съвместно предприятие, което представлява крайъгълен камък в появата на водородно общество във Франция и в разработването на Hype – първия в света автопарк от задвижвани с водород таксита с нулеви емисии. Hype стартира през 2015 г. по време на COP21 и оперира в Париж и региона Île-de-France.

В съвместното предприятие – наречено HysetCo – участват Air Liquide, Idex, Société du Taxi Électrique Parisien (STEP) и Toyota. Това е първото по рода си дружество, посветено на развитието на водородната мобилност в парижкия регион.

 

 

 

  • HysetCo ще улесни внедряването на превозни средства с водородни горивни клетки и инфраструктурата за тяхното зареждане в региона Île-de-France. От планираните 600 допълнителни таксита до края на 2020 г. Toyota ще достави 500 автомобила Mirai.

    Чрез този проект партньорите потвърждават неотклонния си ангажимент за чиста мобилност и подобряване на качеството на въздуха. Той също така ясно илюстрира, че водородната мобилност е подходящо решение за интензивни приложения като пътническия транспорт. Мисията на организацията е да насърчава прехода на сектора към нулеви емисии, като целта е "нулеви емисии за такситата до Олимпийските игри в Париж през 2024 г.".

     

Mirai помага на Столичната полиция да направи Лондон по-чист

Лондонската Столична полиция си партнира с нашата Toyota Mirai, за да помогне за създаването на най-големия в света автопарк от полицейски автомобили с нулеви емисии.

Единствената емисия, която Mirai отделя, е вода – страничен продукт от процеса на работа на горивната клетка, която превръща водорода в електричество за захранване на автомобила. Нулевите емисии на Mirai ще помогнат на полицейската служба в усилията ѝ да подкрепи стратегията на кмета на Лондон за чист въздух.

 

 

 

Берлин е един от авангардните „градове на Mirai“

С 45 автомобила Mirai берлинската стартираща компания CleverShuttle започна история на успеха в бранша с автомобили под наем. Повече от 5 милиона километра, изминати за по-малко от две години, са перфектно доказателство за надеждност и пригодност за ежедневна употреба.

В началото на 2020 г. два автомобила Toyota Mirai бяха регистрирани от полицейското управление в Берлин, което ги използва широко при ежедневната патрулна служба. Mirai са напълно оборудвани със сирена, радиостанция, светлинна сигнална система и са боядисани в типично полицейско синьо-сребристо.