1. Discover Toyota
 2. Environmental sustainability
 3. Sustainable society
 4. Future thinking
 5. Want to know more?
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Искате ли да научите повече?

 • Защо Toyota прави това? 

  За да се създаде водородното общество, са необходими много партньори: промишлеността, университетите, властите, държавните органи и производителите на автомобили. Всички ние трябва да работим ръка за ръка, за да пуснем по пътищата екологично чисти автомобили, задвижвани с водород. 

  Въпреки че самата Toyota не участва активно в производството на водород и инсталирането на станции, тя участва в партньорства, целящи да насърчат по-нататъшното „екологизиране“ на производството на водород, за да се направи цялата верига за доставки на водород възможно най-нисковъглеродна. 

 • Защо се прави това? 

  През последните 20 години разработваме водороден автомобил и сме все по-убедени в неговия потенциал. Вярваме, че водородът като гориво има голям потенциал за елиминиране на въглеродните емисии и намаляване на зависимостта от световните запаси от горива на петролна основа. 

  Водородът е навсякъде около нас. Всъщност той е най-разпространеният атом във Вселената. Въпреки това той винаги се намира свързан с други елементи, например с кислорода във водата (H2O). Това означава, че трябва да намерим начини да го изолираме, за да произвеждаме чисто водородно гориво H2.

 • Станция за зареждане с водород в партньорство с Air Liquide в Завентем (Белгия).
 • Mirai – автомобил на Toyota с водородни горивни клетки.