1. Discover Toyota
 2. Environmental sustainability
 3. Sustainable society
 4. Bio diversity
 5. What’s one example?
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

КАКЪВ Е ПРИМЕРЪТ?

 • Заводът за производство на автомобили на Toyota в Бърнастън, Дербишър. Тук целта беше да се демонстрира как работеща индустриална площадка може успешно да подпомага биоразнообразието чрез екологично управление на земята. Проектът ще осигури зелено наследство за бъдещето, без да се прави компромис с разходите или ефективността на основната дейност.
 • Как се случи това?

  Екип от Ботаническата градина в Кю участва в ландшафтното планиране и в предоставянето на експертни знания в областта на градинарството, възстановяването на земи, качеството на семената и изпълнението на проекта с местни дизайнери и изпълнители.

  Организацията за дива природа Derbyshire Wildlife Trust също сътрудничи в проекта. Служителите на Бърнастън бяха насърчавани да се включат в проекта, да научат повече за същността на промените и да се включат в процеса на засаждане.

 • Какъв е резултатът?

  Теренът на Бърнастън с площ 2,35 милиона квадратни метра (580 акра) включва ливади, пасища, блатисти райони, гори и жив плет и е дом на повече от 400 растителни и животински вида, някои от които редки и защитени.

  Работейки с най-добрите експерти в областта на науките за растенията от Кралската ботаническа градина в Кю, ние създадохме още повече естествени местообитания, като до 2020 г. планираме да възстановим още 230 000 квадратни метра.

 • Какво следва?

  Експерти от Кю подпомагат проектите за биоразнообразие в обектите на Toyota в Белгия: европейската ни централа в Брюксел, техническия център в Завентем и логистичния център за части в Диест.

  Тези и други проекти ясно показват, че един производител, работещ с международно призната изследователска и образователна организация, може да създаде екологично богата среда, която да се свърже с местната околност и общност, за да осигури бъдещо общество в хармония с природата.