1. Discover Toyota
 2. Environmental sustainability
 3. Sustainable society
 4. Bio diversity
 5. What’s involved?
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

КАКВО ВКЛЮЧВА?

 • „Всичко започна преди няколко години, когато построихме хотел за насекоми в TPCE. Това е дървена рамка, в която насекомите могат да намерят убежище, да снасят яйцата си и да презимуват. Следващата стъпка беше да изградим езерце. Беше страхотно да видим как то се използва от водни кончета, жаби и саламандри. Вечер над водата прелитат прилепи, които ловят насекоми.

   

  Кой още участваше?

  „За някои от тези проекти за биоразнообразие TPCE работи в тясно сътрудничество с Groenwerk De Winning, местен работодател в сферата на социалната икономика. Той инсталира хотела за насекоми и внася своя експертен опит за постепенното трансформиране на околната среда около съоръжението от пейзаж, доминиран от трева и бетон, към по-малко контролирана, по-биологично разнообразна среда, в която виреят диви цветя. 

 • Няколко пъти са организирани дейности по засаждане на дървета, в които участват служителите на TPCE и местната общност. Чрез засаждането на дървета ние създаваме естествен коридор между индустриалната зона, в която се намираме, и околните земеделски земи. Това позволява на животните лесно да преминават от едната страна до другата; все едно нашият склад с площ 100 000 кв. м изобщо не съществува!“

   

  Как се е променила околната среда?

  „Инвазивните екзотични дървета са изкоренени и заменени с местни видове, за да се създаде идеална среда за местните птици, насекоми, зайци и др. Тревата вече не се коси всеки месец, а само два пъти годишно, за да може ливадите с диви цветя да не са ограничени."

 • Как се открива „хотел за насекоми“.
 • Хотелите за насекоми помагат за подобряване на традиционната индустриална среда в Диест (Белгия).
 • Хотелите за насекоми предлагат различни възможности за гнездене на разнообразни видове насекоми.
  Нашият логистичен център за части в Диест активно насърчава биоразнообразието в сътрудничество с местната организация Natuurpunt.
 • По-малкото косене позволява на природата да процъфтява.
 • А бъдещето?

  „Планираме градина за насекоми около хотела за насекоми, за да привличаме и храним повече пчели и други насекоми. Създаването на тази благоприятна за пчелите среда е от решаващо значение, тъй като пчелите са важни опрашители, които са от съществено значение за хранителната верига и биоразнообразието като цяло.

 •  

  Градината също така ще даде възможност на служителите да поемат глътка свеж въздух по време на обедните си почивки – стига времето в Белгия го позволява! За тази цел се изгражда открита пътека, която ще позволи на всички нас да се насладим на резултатите от създадения от нас пейзаж на биоразнообразието.“

 • Нима това е пеенето на жълтоклюна чучулига?

  „Да! Жълтоклюната чучулига е малка селскостопанска птица, която е застрашена от съвременното земеделие. Тя спечели вътрешните избори на TPCE, за да стане „заслужил съсед"“  

  Жълтоклюната чучулига по същество е талисман на групата и за нея се полагат големи грижи. Действията включват проверки на живите плетове и горите, за да се гарантира идеалното местообитание за тази малка птица."

 • Жълтоклюната чучулига може да бъде чута да пее около нашата логистична площадка за части в Диест (Белгия).