Заявете пробно шофиране
Свържете се с нас
Ценови листи
Конфигуратор
Резервирайте сервиз онлайн
My Toyota/Моята Toyota

Подгответе себе си и своята Toyota за есента

С отминаващите топли дни и избледняващия летен тен, неусетно настъпва златната есен и е време да се подготвим за шофиране през живописния сезон, който понякога може да е и много опасен.

Всички сме се насладили на дългите безгрижни дни на лятото с пълни със светлина и яснота дни, но с настъпването на есента, часовете дневна светлина намаляват със скорост по-голяма от тази, която сме готови да приемем. И сякаш изведнъж разбираме, че денят ни започва и свършва по тъмно.

Осветете есента

Отделете само няколко минутки и помолете приятел дори и непознат да Ви помогне, като потвърди, че всички светлини на Вашата Toyota са в изправност- фарове, стопове, мигачи и естествено светлините за задна скорост. Ако стъклата на фаровете са зацапани с мокра гъба ги почистете. Така, не само Вие ще виждате, но идругите участници в движението, ще Ви забелязват.

Според официалните власти в Япония, съществува 24% по-голяма вероятност от фатални инциденти впериода на сумрака (между 16:00 и 20:00 часа) в есенните дни. В тези часове пешеходците също са в сериозен риск - два пъти повече смъртни случаи настъпват в тези часове отколкот през деня.

С оглед на това, е ключово важно да направите така, че Вашата Toyota да е видима на пътя, като включите своите светлини, дори преди слънцето да залезе. Чрез носенето на дрехи със светлоотразителни елементи, пешеходците също могат да предупреждават водачите навреме и да помогнат да се намали риска от инциденти по здрач.

/

Работещите фарове и светлини по-дълго време, както и включеното отопление на купето, задното стъкло и огледалата поставят по-високи изисквания към акумулатора на автомобила. Уверете се, че акумулатора Ви е в изправност и че всичи куплунги са здраво закрепени. А ако имате затруднение със стартирането на двигателя, най-вероятно акумулаторът ви подсказва, че е за смяна преди да дойде зимата.

Премахнете отблясъците

С по-ниската позиция на слънцето в небето по това време на годината, слънчевите отблясъци и ослепителната светлина в очите ви отвлича вниманието ви от пътя. Замърсеното отвътре и отвън предно стъкло често се пренебрегват. Драскотините от камъчетата и песъчинките по предно стъкло увеличвата тези отблясъци, така че вземете мерки и почистете безупречно предното си стъкло.

/
Не е просто разходка

Когато си представяме есенни дни, често си представяме приятни разходки по килим от паднали листа под краката ни. Но зад волана на своята Toyota, тези влажни листа превръщат завоите в опасности, а спирачния път непредвидим. За да се справитес тези предизвикателства, намалете скоростта при влизане в завой и си оставете повече зпирачен път като реагирате по рано, за да избегнете инфарктните моменти.

Като единствената точка на контакт с пътя е много важно да проверите състоянието на гумите си. Отделете време за цялостна проверка и повреди, износване или подутини по борда на гумите. не забравяйте да проверите и налягането им. Ако не сте сигурни колко трябва да е налягането на гумите, можете да видите стойностите в етикета на колоната на шофьорската врата.

Грижа за Вас

Запознайте се с нашето кратко ръководство "Подгответе себе си и своята Toyota за есента", в което даваме полезни съвети за да се насладите на приятно шофиране през есента.

Още за безопасността от Toyota

Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense включва новоразработена гама от активни технологии за безопасност, които подпомагат безопасност придвижване в ежедневните пътувания. Системата на Toyota за подпомагане на паркиране Системата на Toyota за подпомагане на паркиране Полезен за избягване на случайните наранявания на броните. Системата на Toyota за подпомагане на паркиране Системата на Toyota за подпомагане на паркиране Полезен за избягване на случайните наранявания на броните.