Заявете пробно шофиране
Свържете се с нас
Ценови листи
Конфигуратор
Резервирайте сервиз онлайн
My Toyota/Моята Toyota

Завръщането на TOYOTA в Рали шампионата

с YARIS WRC

Днес Toyota официално обяви своето завръщане във FIA World Rally Championship (WRC). През следващите две години Toyota Motorsport GmbH (TMG) ще продължи своята изпитателна програма с Yaris WRC, за да се подготви за завръщане в рали шампионата през 2017, когато се очаква и въвеждането на новите технически регулации.

Завездата е автомобилът

Новият Yaris WRC е оборудван с 1.6-литров турбо бензинов двигател с директно впръскване, чиято мощност е над 300 к.с., шасито му е оформено след модерни симулации, тестове и авангардни производствени технологии.

Проектиран и изработен от TMG в своя технически център в Кьолн, Германия, автомобилът вече премина предварителната тестова програма по асфалт и макадам в Европа и резултатите дават основание за обещаващо развитие на автомобила в близките месеци.

/
Вижте тес-драйвa на Акио Тойода (Моризо) с Yaris WRC

През следващите две години, с наближаването на старта в WRC, автомобилът ще премине интензивна изпитателна програма в няколко от WRC трасетата в Европа с различни настилки, екипът от инженери и механици работещи по усъвършенстването на автомобила ще бъде увеличен.

/
Поглед в бъдещето

Едновременно с усъвършенстването и развитието на Yaris WRC, TMG се надява да приявлече и повече звезди зад волана на рали автомобила си, като стартира своята програма за развитие unior Development Programme.

Първи , който ще се възползва от програмата е французинът Ерик Камили, 27, който вече е шофирал Yaris WRC. Сега той ще участва в развитието на модела заедно с опитния си сънародник Стефан Сарацин, пилот на Toyotaв шампионата по издържливост FIA World Endurance Championship и Себаситиан Линдхолм - финландски пилот -ветеран.

/
/
Богата история в рали състезанията

Когато Yaris WRC ще направи своя дебют през 2017, ще се навършат почти две десетилетия от последния старт на Toyota в Световния рали шампионат през 1999.

Тогава TMG (компанията в началото се е казвала Andersson Motorsport GmbH – наречена на името на своя основател Ове Андерсон – по късно преименувана на Toyota Team Europe), отбелязва 25 години непрекъснато участие в рали шампионата.

/

В тези славни дни, TTE участва със своя автомобил икона Celica Twincam Turbo – и GT-Four варианти – както и с Corolla WRC., а името и защитават пилоти като легендарния Карлос Сайнц, Юха Канкунен и Дидие Ориол.

От 1972, Toyota е постиганала 149 подиума, 43 победи, четирими пилоти Световни шампиони и три пъти Световен шампион при производителите, адна наистина богата спортна история.

Повече за Toyota Motorsports

Извън пределите на възможното: Toyota в WRC Извън пределите на възможното: Toyota в WRC След успеха през 2017, TOYOTA GAZOO Racing иска да надмине границите на възможното. Нова мултимедийна система Toyota Touch 2 Нова мултимедийна система Toyota Touch 2 Новите, по-усъвършенствани и интуитивни мултимедийни системи Toyota Touch 2 и Toyota Touch 2 & Go са тук, за да направят вашето пътуване още по-приятно. Резервирай Онлайн час в сервизите на Toyota Резервирай Онлайн час в сервизите на Toyota Запазете час в сервизите в 4 лесни стъпки Toyota Plus - Употребявани автомобили Toyota Plus - Употребявани автомобили Сертифицирани автомобили втора ръка