Заявете пробно шофиране
Свържете се с нас
Ценови листи
Конфигуратор
Резервирайте сервиз онлайн
My Toyota/Моята Toyota

Завръщането на TOYOTA в Рали шампионата

с YARIS WRC

Днес Toyota официално обяви своето завръщане във FIA World Rally Championship (WRC). През следващите две години Toyota Motorsport GmbH (TMG) ще продължи своята изпитателна програма с Yaris WRC, за да се подготви за завръщане в рали шампионата през 2017, когато се очаква и въвеждането на новите технически регулации.

Завездата е автомобилът

Новият Yaris WRC е оборудван с 1.6-литров турбо бензинов двигател с директно впръскване, чиято мощност е над 300 к.с., шасито му е оформено след модерни симулации, тестове и авангардни производствени технологии.

Проектиран и изработен от TMG в своя технически център в Кьолн, Германия, автомобилът вече премина предварителната тестова програма по асфалт и макадам в Европа и резултатите дават основание за обещаващо развитие на автомобила в близките месеци.

/
Вижте тес-драйвa на Акио Тойода (Моризо) с Yaris WRC

През следващите две години, с наближаването на старта в WRC, автомобилът ще премине интензивна изпитателна програма в няколко от WRC трасетата в Европа с различни настилки, екипът от инженери и механици работещи по усъвършенстването на автомобила ще бъде увеличен.

/
Поглед в бъдещето

Едновременно с усъвършенстването и развитието на Yaris WRC, TMG се надява да приявлече и повече звезди зад волана на рали автомобила си, като стартира своята програма за развитие unior Development Programme.

Първи , който ще се възползва от програмата е французинът Ерик Камили, 27, който вече е шофирал Yaris WRC. Сега той ще участва в развитието на модела заедно с опитния си сънародник Стефан Сарацин, пилот на Toyotaв шампионата по издържливост FIA World Endurance Championship и Себаситиан Линдхолм - финландски пилот -ветеран.

/
/
Богата история в рали състезанията

Когато Yaris WRC ще направи своя дебют през 2017, ще се навършат почти две десетилетия от последния старт на Toyota в Световния рали шампионат през 1999.

Тогава TMG (компанията в началото се е казвала Andersson Motorsport GmbH – наречена на името на своя основател Ове Андерсон – по късно преименувана на Toyota Team Europe), отбелязва 25 години непрекъснато участие в рали шампионата.

/

В тези славни дни, TTE участва със своя автомобил икона Celica Twincam Turbo – и GT-Four варианти – както и с Corolla WRC., а името и защитават пилоти като легендарния Карлос Сайнц, Юха Канкунен и Дидие Ориол.

От 1972, Toyota е постиганала 149 подиума, 43 победи, четирими пилоти Световни шампиони и три пъти Световен шампион при производителите, адна наистина богата спортна история.

Повече за Toyota Motorsports

Подготви се за лятото Подготви се за лятото Вижте лятната оферта на Toyota за аксесоари Извън пределите на възможното: Toyota в WRC Извън пределите на възможното: Toyota в WRC След успеха през 2017, TOYOTA GAZOO Racing иска да надмине границите на възможното. Нова мултимедийна система Toyota Touch 2 Нова мултимедийна система Toyota Touch 2 Новите, по-усъвършенствани и интуитивни мултимедийни системи Toyota Touch 2 и Toyota Touch 2 & Go са тук, за да направят вашето пътуване още по-приятно. Резервирай Онлайн час в сервизите на Toyota Резервирай Онлайн час в сервизите на Toyota Запазете час в сервизите в 4 лесни стъпки