Заявете пробно шофиране
Свържете се с нас
Ценови листи
Конфигуратор
Резервирайте сервиз онлайн
My Toyota/Моята Toyota

Какво е Hybrid Synergy Drive?

Да разберем предимствата на хибридната технология

Hybrid Synergy Drive (HSD) е най-модерната хибридна технология на Toyota, която съчетава бензинов и електрически двигател. Да, точно така - две задвижващи единици в едно. Те се взаимодопълват, за да дадат по-добра динамика и невероятно нисък разход на гориво. Освен това системата се отличава с плавност и истинска тишина, когато електроенергия захранва колелата тяга.

А тук идва и гениалната част - тази технология може да рециклира енергия. Как? Ами, докато шофирате, вие генерирате енергия при спиране, например. При стандартните автомобили тази енергия отива на вятъра, но Auris HSD улавя тази енергия и я използва в последствие, като я отдава на електромотора.

Двойна доза мощ, двойна доза удоволствие

Auris HSD разполага с два двигателя. Един бензинов, един електрически. Те работят в унисон, за да доставят допълнителна мощ и въртящ момент веднага, щом ги потърсите. По конкретно - 136 конски сили. В случай, че имате нужда от допълнителна мощ, просто натиснете бутона "Power" и се отдайте на удоволствието.

Как работят хибридите на Тойота
  • Изкачване: Двата двигателя задвижват автомобила за максимална мощност
  • Движение по инерция и спиране: Системата регенерира кинетичната енергия и зарежда батерията
  • Изпреварване: Двата двигателя задвижват автомобила за максимална мощност
  • В покой: И двата двигателя се изключват автоматично, за да не се губи енергия
Икономия на гориво до последната капка

Не е тайна за никой: градското шофиране значително повишава разхода на автомобилите. Но Auris HSD не е като повечето автомобили. За начало, той рециклира енергията и разполага с два двигателя. Един бензинов. Един електрически. Перфектен баланс, който постига разход от 3.8 л / 100 км. А когато шофирате в режим "Eco mode" може да намалите тази цифра допълнително.

И това не е всичко. Ако желаете да видите 0.0 л / 100км на екрана пред вас, просто превключете на изцяло електрически режим (EV), не натискайте рязко педала на газта и не вдигайте над 50 км/ч.

Тишина, която ще ви позволи да чуете мислите си

Изберете електрически режим на придвижване (EV) и усетете какво е истинска тишина. Това е нещо, което трябва да преживеете, за да повярвате, че съществува. Този режим не генерира вредни емисии и предлага ултра-плавно придвижване.

Изберете електрически режим на придвижване
Намалете емисиите

Перфектната симбиоза между електромотора и двигателя дава перфектни резултати: Auris HSD отделя само 87 г CO2 за км. Наистина впечатляващо за семеен автомобил.

Всъщност, при движение в електрически режим, при скорости от 0 до 50 км/ч, автомобилът не отделя никакви емисии. Повече CO2 ще откриете в балон!

/

Още по темата

Стратегия за Екологични Технологии Стратегия за Екологични Технологии Подобренията, които намаляват вредното влияние върху природата Процесът на рециклиране Процесът на рециклиране Край на жизнения цикъл Toyota увеличава плана си за производството на водородния Mirai Toyota увеличава плана си за производството на водородния Mirai За първия месец от старта на продажбите на автомобила са направени над 1500 поръчки, което накара компанията да увеличи производствените си планове за седанът с горивни клетки. Представяне на Cite Lib от Ha:Mo Представяне на Cite Lib от Ha:Mo Проектът не е просто поредната програма за споделени автомобили, Cité Lib от Ha:mo предлага услуги за градска мобилност от нов тип, основана на ултра-компактните електрически превозни средства.