Заявете пробно шофиране
Свържете се с нас
Ценови листи
Конфигуратор
Резервирайте сервиз онлайн
My Toyota/Моята Toyota

Процес на рециклиране

Края на жизнения цикъл

Всички ние живеем в отпадъчен свят - от ежедневните удобства на опакованата храна и ножчета за бръснене до ценни притежания като видеокамери или мобилни телефони, автомобили, които рано или късно отиват на боклука.

Трите "R" (Намали; Употреби отново; Рециклирай)

Като производител на автомобили, за нас е изключително важно да предвидим как нашият продукт ще излезе от употреба с минимално отражение върху околната среда. Точно заради това сме фокусирали усилията си върху "Трите R" (от англ.: Reduce, Reuse, Recycle): Намали, Употреби отново, Рециклирай.

Рециклиране на всички нива

В Европа, процента от теглото на автомобила, който би следвало да се употреби отново скочи от 85% на 95% през 2015 (10% от тях могат да се използват за топлинна енергия, включително изгаряне). Благодарение на нашия комплексен подход към рециклирането на всички нива от употребата: дизайн, производство, шофиране и рециклиране, ние успяхме да постигнем тези изисквания предсрочно.

Премахване на тежки метали

Днес нашите автомобили не съдържат тежки метали като олово, живак и кадмий, които могат да навредят на околоната среда в дългосрочен план, ако достигнат почвата необработени. Използваме части за автомобилите и анти-корозионни покрития без съдържание на олово, както и осветление и бутони без живак. Освен това сме премахнали всички вредни субстанции в нашите покрития и бои.

Събиране на отпадъци

По време на жизнения цикъл на вашия автомобил, акумулаторните батерии, гуми и маслени филтри имат нужда от подмяна. Затова сме изградили система за събиране на отпадъчните продукти от всички наши Европейски дълъри, които ги изпращат обратно към нас за преработка. В допълнение вече предлагаме и рециклирани автомобилни части като климатични компресори, кормилни рейки и съединители.

Рециклиране на хибридни батерии

С нарастване на обема производство на хибридни автомобили е много важно да вземем предвид ролята на рециклирането на нашите хибридни батерии. След въвеждането на Европейската директива 2006/66/EC през 2006, компаниите, отговорни за крайното рециклиране на никел-метал-хидридните батерии в автомобили, каквито има в Yaris Hybrid например, са задължени да спазят изискването за рециклиране на минимум 50% от теглото им.

Края на жизнения цикъл

В края на жизнения цикъл, Европейските автомобили оставят два милиона тона отпадъци след като бъдат нарязани и всички полезни материали бъдат извлечени. В миналото тези отпадъци са заравяни или изгаряни, но новите директиви ограничават употребата на тези методи.

Повторна употреба на отпадъците

В Япония сме разработили начини да извлечем максимума от отпадъците. Например шумоизолоращите материали в автомобилите и плочките, които оформят нашите градини, са създадени точно от такива отпадъчни материали.


Инициативи като маркирането с надпис "Лесно за сваляне" на някои части от автомобила, включително цялостно отстраняване на горивото от автомобила, показват нашата пълна отдаденост към всякакви възможности за рециклиране.

И когато най-накрая автомобила достигне до края на жизнения си цикъл, което за Toyota и Lexus може да бъде след дълго време, те трябва да бъдат депонирани така, че да не съдържат вредни вещества, които могат да увредят почвата и подпочвените води. Притежателите на Toyota и Lexus могат да върнат своите автомобили в специални автомобилни морги в цяла Европа. За повече информация, посетете Toyota Europe и изберете вашата държава, за да получите допълнителна информация за рециклирането на автомобила ви.

Тойота рециклира автомобилите си след края на жизнения им цикъл

Още по темата

Стратегия за Екологични Технологии Стратегия за Екологични Технологии Подобренията, които намаляват вредното влияние върху природата Какво е Hybrid Synergy Drive? Какво е Hybrid Synergy Drive? Да разберем предимствата на хибридната технология Toyota увеличава плана си за производството на водородния Mirai Toyota увеличава плана си за производството на водородния Mirai За първия месец от старта на продажбите на автомобила са направени над 1500 поръчки, което накара компанията да увеличи производствените си планове за седанът с горивни клетки. Представяне на Cite Lib от Ha:Mo Представяне на Cite Lib от Ha:Mo Проектът не е просто поредната програма за споделени автомобили, Cité Lib от Ha:mo предлага услуги за градска мобилност от нов тип, основана на ултра-компактните електрически превозни средства.