Заявете пробно шофиране
Свържете се с нас
Ценови листи
Конфигуратор
Резервирайте сервиз онлайн
My Toyota/Моята Toyota

Стратегия за Екологични Технологии

Подобренията, които намаляват вредното влияние върху природата

Заради глобалното развитие на индустриите и технологиите през 20 век, заедно с разширената употреба на превозни средства и увеличаващото се население, употребата на природни горива нарастна многократно. Днес сме изправени пред три екологични и енергийни предизвикателства: да открием устойчив алтернативен източник на енергия, различен от петрола, да намалим CO2 емисиите и да предотвратим задълбочаващия се проблем със замърсяването на въздуха.

Алтернативи на петрола

Понастоящем петролът е основния енергиен източник за нашите автомобили, но проучванията и разработките в сферата много скоро могат да променят реалността. Разнообразието от задвижвания като Plug-in и конвенционални хибриди, електроавтомобили и автомобили с горивни клетки, са част от решенията за диверсифициране на енергийните източници. И все пак, въпреки че клиентите са все по-склонни да търсят алтернативи - газ, електричество и дори водород, всяко едно от решенията има своите недостатъци.

Задвижването на двигател с електричество е много по-ефективно в сравнение с процес на вътрешно горене, но отново предимството е в полза на петролните деривати поради високата енергийна наситеност. Дори и най-модерните литиево-йонни батерии генерират само 1/50 от еквивалентната енергия в течните горива.

Стойността на батериите също представлява сериозно предизвикателство. Усилията ни да се придържаме към плана на Японското Министерство на Икономиката, Търговията и Индустрията за Иновативни Технологии с краен срок 2030, са огромни и трудно успяваме да отговорим на зададените условия.

/
Хибридно задвижване в основата

Въпреки че произвеждаме голямо разнообразие задвижвания за нашите превозни средства, фокусът ни ще продължи да бъде върху конвенционалните и хибридни автомобили. Използвайки тези технологии в основата на продуктите си, ще продължим да развиваме следващите поколения, интегрирайки алтернативни източници като природен газ, водород и електричество.

За да постигнем по-голям успех в ефективността, ще намалим теглото на автомобилите и ще увеличим контрола върху енергийните процеси чрез интегриране на системи за пестене на гориво като "Charge control" и "Stop start" (виж цифрите).

/
Непрекъснато усъвършенстване

Имаме дълга история на постоянно развиване и усъвършенстване на нашите конвенционални двигатели - от технологии за бедни смеси и директно впръскване при бензиновите през комън-рейл дизелови с директно впръскване до двигатели, модифицирани да работят на алтернативни горива като метан (CNG) и електричество (Електроавтомобили).

Инженерите имат своите мнения и дискусии по въпроса "Кое задвижване е най-оптимално", но всички се съгласяват, че хибридната технология е бъдещето. Разработваме всички тези технологии сами, за да ограничим разходите и да ускорим максимално процеса за доставяне на автомобили на пазара.

/

През Декември 2002 пуснахме за продажба ограничен брой Toyota FCHV - автомобил с горивна клетка, който работи с водород, а през 2015 планираме да пуснем на пазара нов автомобил с водородна горивна клетка, представен на Автомобилното Изложение в Токио 2013.

/

Още по темата

Процесът на рециклиране Процесът на рециклиране Край на жизнения цикъл Какво е Hybrid Synergy Drive? Какво е Hybrid Synergy Drive? Да разберем предимствата на хибридната технология Toyota увеличава плана си за производството на водородния Mirai Toyota увеличава плана си за производството на водородния Mirai За първия месец от старта на продажбите на автомобила са направени над 1500 поръчки, което накара компанията да увеличи производствените си планове за седанът с горивни клетки. Представяне на Cite Lib от Ha:Mo Представяне на Cite Lib от Ha:Mo Проектът не е просто поредната програма за споделени автомобили, Cité Lib от Ha:mo предлага услуги за градска мобилност от нов тип, основана на ултра-компактните електрически превозни средства.