Toyota разкрива предварително напълно нов електрически SUV модел

07 Декември 2020
Брюксел


В следващите месеци TOYOTA ще разкрие предварително напълно нов електрически SUV.
Базиран на новата, изключително гъвкава платформа E-TNGA.
Първа стъпка в представянето на гама от електрически продукти със захранване от акумулаторна батерия.

Днес Toyota обяви, че ще направи предварително представяне на напълно нов модел, включващ се в гамата от електрически автомобили, захранвани от батерия – електрически SUV от среден клас, базиран на новата платформа за производство e-TNGA. През следващите месеци ще бъде обявена допълнителна информация. На този етап се представя стилизиран силует и подробности за архитектурата на платформата.

Моделът, който все още няма име, ще бъде базиран на новата платформа на Toyota e-TNGA. Благодарение на интелигентната конструкция новата платформа е изключително гъвкава като възможности и лесно може да се адаптира за широка гама от различни типове продукти.

Основният принцип на платформената архитектура е в това, че определен брой ключови елементи са фиксирани, а други варират като размери и форма. Този подход позволява вариации в широчината, дължината, междуосието и височината.

Автомобилите, базирани на e-TNGA,коите може да се произвеждат с платформата могат да са със задвижване на предните, на задните или на четирите колела и с широка гама от възможности по отношение на батерията и електрическите мотори. Така може да се отговори на изискванията на различните потребителски профили и нуждите им от различни автомобили.

С използването на гъвкав подход, времето за развойна дейност за различни продуктови варианти може да бъде намалено и индивидуални модели да бъдат разработвани едновременно.  
Първият базиран на e-TNGA модел вече е разработен и се подготвя за производство. То ще се извършва от подразделението за автомобили с нулеви емисии на Toyota ZEV Factory в Япония.

„Toyota скоро ще направи следващата крачка в представянето на предстоящата гама от електрически автомобили, захранвани от батерии, с предварителен анонс на новия SUV от среден клас в следващите месеци. Гъвкавостта и функционалността на технологията на e-TNGA ни позволява да създаваме дизайн и да конструираме автомобили, които не просто са базирани на захранване от акумулаторна батерия, но са вълнуващи за шофиране и завладяващи с красотата си”, отбеляза Коджи Тойошима, Заместник главен директор на ZEV Factory, Toyota Motor Corporation.