Производството на Yaris достигна 4 милиона автомобила

Великолепна четворка!

  • Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) произведе 4-милионния Toyota Yaris
  • Yaris 4 000 000 е автомобил от 4-тото поколение на модела, с хибридна технология от 4-то поколение
  • Въпреки че е с дължина по-малка от 4 метра, новият Yaris е най-безопасният автомобил в своя сегмент

Брюксел, Белгия - 8 декември 2020 г. - Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) произведе своя 4-милионен Toyota Yaris –  юбилейният брой е хибрид с популярната двуцветна комбинация от червено тяло и черен покрив. Автомобилът  е четвърто поколение Yaris, задвижвано от четвъртото поколение на хибридната система на Toyota. Отличава се със стандартно оборудване от водещи в сегмента системи за пасивна и активна безопасност.

От старта си през 1999 г. и спечелването на автомобил на годината през 2000 г., Yaris се превърна в изключителен успех за Toyota, както по отношение на обема на продажби, така и с повишаване популярността на марката. С непрекъснато нарастващи продажби от година на година, през 2019 г. третото  поколение на модела постигна около 224 000 продажби в Европа, което представлява около 22% от европейския бизнес на Toyota и сегментен дял от малко под 8%.

Четиримилионният Yaris, произведен в Европа, е модел от четвърто поколение и разполага с четвърто поколение Toyota Hybrid System, за да осигури най-ниския разход на гориво и емисиите на CO2 в сегмента [3.7л / 100км и 85 г / км (WLTP)]. Инженерите на Toyota постигнаха този резултат, като същевременно осигуриха по-висока мощност (116 DIN к.с.) и по-голямо забавление при шофиране от предишното поколение на модела.

Инженерният екип запази и ДНК-то на модела – безкомпромисна безопасност, с което превърна новия Yaris в най-сигурният автомобил в своя сегмент.
Със своите системи за пасивна безопасност Toyota получи наградата 2020 SAFETYBEST за разработката и стандартното монтиране на централните въздушни възглавници в Yaris – за първи път в европейския B-сегмент. Най-продаваният автомобил на Toyota се предлага и с най-новата версия на Toyota Safety Sense, като стандартно оборудване, включваща редица активни системи за безопасност

Скоро в TMMF завода , ще стартира производството и на впечатляващия 4x4 градски кросоувър Toyota Yaris Cross.

Електронен бюлетин за Toyota Yaris

С нашия бюлетин винаги сте добре информирани за новини, актуални предложения и промоции за новия Toyota Yaris.
Препоръчваме Ви да се абонирате сега за новините за Yaris, за да сте информирани преди всички.

Можете да прекратите своя абонамент по всяко време.

Абонирай се за новини за новия хечбек автомобил бензин и хибрид Toyota Yaris
Електронен бюлетин за Toyota Yaris Cross
Абонирай се за бюлетина с новини за градския кросовър автомобили Toyota Yaris Cross очаквате скоро на българския пазар

Toyota Yaris Cross скоро ще направи своята премиера на пазара в България. Абонирайте се сега за нашия бюлетин и се информирайте преди всички за новостите в модела и очакваната дата на премиерата в България.
Препоръчваме Ви да се абонирате сега за новините за Yaris Cross, за да сте информирани преди всички.

Можете да прекратите своя абонамент по всяко време.

Още истории и новини от Toyota

Извън пределите на възможното: Toyota в WRC Извън пределите на възможното: Toyota в WRC След успеха през 2017, TOYOTA GAZOO Racing иска да надмине границите на възможното. Toyota  Safety Sense получи наградата ‘SAFETYBEST’ Toyota Safety Sense получи наградата ‘SAFETYBEST’ Жури, състоящо се от 31 членове на AUTOBEST връчи на Toyota наградата SAFETYBEST 2017 за системата Toyota Safety Sense. Нова мултимедийна система Toyota Touch 2 Нова мултимедийна система Toyota Touch 2 Новите, по-усъвършенствани и интуитивни мултимедийни системи Toyota Touch 2 и Toyota Touch 2 & Go са тук, за да направят вашето пътуване още по-приятно. Резервирай Онлайн час в сервизите на Toyota Резервирай Онлайн час в сервизите на Toyota Запазете час в сервизите в 4 лесни стъпки