Заявете пробно шофиране
Свържете се с нас
Ценови листи
Конфигуратор
Резервирайте сервиз онлайн
My Toyota/Моята Toyota

TOYOTA увеличава плановете си за производство на MIRAI

Водородният автомобил с горивни клетки все по-популярен

22/01/2015, Toyota City, Япония - Toyota Motor Corporation днес обяви, че ще увеличи производството на седана с горивни клетки - водородния "Mirai". Продажбите на водородния автомобил стартираха на 15 декември 2014 г.  в Япония. Новият план предвижда производството да се увеличи от 700 броя за 2015 г. на около 2000 през 2016 г. и 3000 броя през 2017 г.

Увеличено търсене на водородния автомобил

Седанът с горивни клетки на Toyota - Mirai, се радва на повишено търсене в страната на изгряващото слънце. Само за един месец след старта на продажбите поръчките за водородния автомобил на Toyota достигнаха впечатляващите 1500 автомобила. Поръчките, приети през този първи месец на продажбите в Япония, както и предстоящите премиери в Европа и САЩ по-късно тази година, създадоха предпоставки, ръководството на компанията да коригира структурата на планираните доставки, за да отговори на пазарното търсене на автомобила.

Конкретните планове за продажбата на автомобила по страни след увеличението на производствения план, ще бъдат дефинирани въз основа на оценката за развитието на инфрастурктурата необходима за водородните автомобили, енергийните политики на държавите, потребителското търсене в съответната страна, изискванията за опазване на околната среда и други регионални фактори.

Още истории и новини от Toyota

Toyota АА: Оттам започна всичко Toyota АА: Оттам започна всичко Научи повече за Toyoda AA, първият пътнически сериен автомобил на Toyota и единствения оригинал, който съществува днес. Активности през жизнения цикъл Активности през жизнения цикъл Намаляване на ефекта от нашите автомобили върху природата Технологията Технологията "Горивна клетка" Една стъпка по-близо до устойчива мобилност с нулеви емисии Следващо поколение Вторични батерии Следващо поколение Вторични батерии Стартирахме проучвания и разработки на ново поколение батерии, които ще задвижват автомобилите на бъдещето.
Научете повече за водородния Mirai
Всичко за автомобилът с горивни клетки