Звездата на изложението във Франкфурт - Prius IV

Новото поколение на пионера-хибрид

Звездата на изложението във Франкфурт - Prius IV - Новото поколение на пионера-хибрид ще стартира продажбите си в България в началото на 2016 година и ще се предлага в 4 нива на оборудване.

Брюксел, Белгия: Новият Prius с премиера на автомобилното изложение във Франфурт.

Автосалонът във Франкфурт IAA (дни за медии: 15-16 септември, дни за посетители: 19-27 септември) е домакин на световната премиера на новия Prius.

Въвеждането на изцяло новото четвърто поколение Prius бележи още по-голям напредък в историята и постиженията на Toyota по отношение на хибридната технология.

Новият модел е базиран на силните качества и постижения на предшествениците си и се фокусира в установяването на нови стандарти за икономия на гориво, емисии и ефективност. Всеки следващ Prius е представил подобрения в тези области, но новият модел има за цел да направи най-голям скок с изпълнението си.

Това постижение е само един от аспектите на продукта, който е еволюирал, за да придобие нови качества и възможности. Задвижван от ново поколение пълнохибридна система Toyota Hybrid Synergy Drive, новият Prius отбелязва значителен напредък в икономията на гориво при шофиране на скоростен път и осигурява много по-вълнуващо управление. Ускорението е по-гладко, с по-бърза реакция, а при по-високи скорости автомобилът е по-тих и се усеща по-линеен, по-добре настроен към скоростта на двигателя.

Безопасността остава приоритет с TNGA шасита, оптимизирани за отличното въздействие на динамиката. Oбхвата на пакета активни системи Toyota Safety Sense е разширен в новия Prius с добавянето на управляван от радар адаптивен круз контрол и функция за откриване на пешеходци в Системата за предотвратяване на челен сблъсък. В България две от нивата на обордудване ще предлагат тези нововъведения.

Пълнохибридата задвижваща система е преминала през множество ревизии за подобряването на ефективността и динамичността, както и за намаляване на теглото. Подробните промени в структурата на двигателя са постигнали повече от 40 на сто топлинна ефективност - най-добро изпълнение в света за бензинова единица. Другите компоненти от хибридната система са направени по-компактни и са препозиционирани за постигане на оптимален цялостен дизайн, като допълнително допринасят за по-нисък център на тежестта на автомобила. Новата никел-метал хидридна хибридна батерия е по-компактна, а издръжливостта и зареждането й са значително подобрени.

Новият Prius ще стартира продажбите си в България в началото на 2016 година. Ще се предла в 4 нива на оборудване. За повече информация, моля обърнете се към най-близкото представителство на Toyota.

Още истории и новини от Toyota

Toyota Hybrid - Шест милиона продажби Toyota Hybrid - Шест милиона продажби Toyota Plus - Употребявани автомобили Toyota Plus - Употребявани автомобили Сертифицирани автомобили втора ръка Употребявани автомобили TOYOTA Употребявани автомобили TOYOTA Вижте предложенията на Toyota търговците. 10 години безплатна грижа за хибридната батерия 10 години безплатна грижа за хибридната батерия