Заявете пробно шофиране
Свържете се с нас
Ценови листи
Конфигуратор
Резервирайте сервиз онлайн
My Toyota/Моята Toyota

Toyota Corolla

Най-популярният автомобил в света

Град Тойота, Япония, 5 септември 2013 г. – Toyota Motor Corporation (TMC) обяви, че общите продажби в световен мащаб на Toyota „Corolla“, най-популярният автомобил в света, надхвърлиха 40 млн. броя през юли, като достигнаха 40,01 млн. Това събитие бележи поредното рекордно постижение на Corolla, исторически най-продаваният глобален модел на Toyota.

През ноември 1966 г. Toyota отваря нов завод в Такаока, префектура Айчи, посветен единствено на производството на Corolla. Две години по-късно стартира производството на Corolla в Австралия и Малайзия, с акцент върху специфичните изисквания за региона. От 1965 г. до 1968 г. Toyota увеличава повече от два пъти общото си годишно производство от 480 000 до 1,1 млн. превозни средства – свидетелство за значителния принос на Corolla към растежа на компанията.

Corolla, която в момента се произвежда в 15 завода по целия свят, съставлява една пета от всички продадени автомобили в 76-годишната история на Toyota.

Износът на Corolla в Северна Америка стартира през 1968, като бързият пазарен успех на модела там спомага продажбите на Corolla в световен мащаб да достигнат 1 млн. броя само 4 години след създаването на модела. През 1997 г. Corolla се превръща в най-продавания модел в света с продажби, надхвърлящи 22,65 млн. броя. От 2002 година насам, всяка година се продават повече от 1 милион автомобила с името Corolla, а само през изминалата година всеки ден се продават 3180 автомобила Corolla в над 150 държави по света.

Отбелязвайки събитието, главният инженер на Corolla Шиничи Ясуи каза:

„Чувствам, че този автомобил е израстнал под грижите на хора по целия свят и съм горд, че съм допринесъл за неговото създаване и съм благодарен на всички онези, които са притежавали и обичали своята Corolla. Ключът към успеха на Corolla е надлежното предаване във времето на оригинална концепция за модела, разработена от Тацуо Хасегава: „Corolla трябва да носи щастие и благополучие на хората по целия свят.“ 


Първоначално Corolla е създадена, за да отговори на променящите се нужди на пътуващите всекидневно японски работници в средата на 60-те години. Тогавашният главен инженер Тацуо Хасегава забелязва, че с разширяването на промишлеността на Япония, времето за пътуване до работа на повечето хора се увеличава. Следователно нуждата за придвижване в личен автомобил нараствала и това прозрение довело Хасегава до създаване на концепцията за първата Corolla. От тогава до днес неговите водещи принципи продължават да са определящи за модела: постоянно развиващ се автомобил, създаден, за да отговори на нуждите на клиентите на всеки пазар.

/
Първата Corolla, 11-то поколение в Япония, Америка, Европа

Когато първата Corolla слиза от поточната линия, много основни системи за безопасност все още се предлагат като опция. По-късно, за да отговори на нуждите на семействата, Toyota решава да включи много от тези системи в стандартното оборудване. Ангажираността на Toyota да постига все по-високи на качество и да продължи да разширява стандартното оборудване на достъпната ценово Corolla е причината семейства по целия свят да избират Corolla много по-често от от всеки друг автомобилен модел.

Историята на постоянно развиващата се Corolla, пълна с примери за подобрения на технологиите и качеството, е емблематична за усилията на Toyota да предусеща нуждите на клиентите и да предоставя всеки път по-добри автомобили.

Toyota Corolla - над 40 милиона продадени автомобила

Още истории и новини от Toyota

Toyota Corolla: Автомобилът за хората Toyota Corolla: Автомобилът за хората Първият семеен автомобил на Toyota Toyota Hybrid - Шест милиона продажби Toyota Hybrid - Шест милиона продажби Toyota Corolla: E-Book Toyota Corolla: E-Book Още един поставен рекорд! Признание за високите стандарти на TOYOTA Признание за високите стандарти на TOYOTA НОВАТА TOYOTA COROLLA получи максималните 5 звезди от EURONCAP