Заявете пробно шофиране
Свържете се с нас
Ценови листи
Конфигуратор
Резервирайте сервиз онлайн
My Toyota/Моята Toyota

Система за подпомагане на паркирането

Особено полезна система за избягване на случайните наранявания на броните.

Колко често, когато паркирате своя автомобил Toyota сте слизали, за да проверите дали имате достатъчно пространство, за да паркирате без да нараните автомобила си?

Системата на Toyota за подпомагане на паркиране е особено полезна за избягване на случайните наранявания на броните при паркиране на градските паркинг места или до по-ниски предмети, често оставащи незабелязани в огледалата на водача. Имате избор между системата TPA 400 с четири задни сензора или системата TPA 800 с четири задни и четири предни сензора. Която и от системите да използвате те ще сигнализират с вътрешно звуково предупреждение, което постепенно става все по-силно колкото повече Вашият автомобил се приближава до препятствието.
 
За да разберете повече за системата за подпомагане на паркиране се свържете с най-близкия дилър на Toyota или изтеглете брошурата.
 
Паркинг сензорите се вграждат идеално в контурите на заднброня и могат да бъдат боядисани в същия цвят като този на автомобила.
Системата на Toyota за подпомагане на паркиране - TPA 400
Системата TPA 400 включва сензори в задната броня, за да помогне на шофьорите да паркират бързо и лесно и да ги доближи до тяхната цел. С превключването на скоростния лост на задна скорост, системата автоматично се включва и подпомага водачите да паркират на избраното място, като ги предупреждава в случай на препятствия.
Системата на Toyota за подпомагане на паркиране - TPA 800
TPA 800 предлага всичките удобства и улеснения на ТРА 400, но с допълнителни сензори в предната броня. Всичките сензори се активират, когато сме включили автомобила на задна скорост. Това дава на водача пълна защита като паркира на заден ход. Водачът се информира за потенциалните препятствия и пред, и зад колата, например при паркирането между два автомобила. Предните сензори са активирани и когато автомобила бавно се движи напред. Различните аудио звуци помагат на водачите да разграничават между сигналите от предните и от задните паркинг сензори.

Още истории и новини от Toyota

Подгответе себе си и своята Toyota за есента Подгответе себе си и своята Toyota за есента Всички сме се насладили на дългите безгрижни дни на лятото с пълни със светлина и яснота дни, но с настъпването на есента, часовете дневна светлина намаляват със скорост по-голяма от тази, която сме готови да приемем. И сякаш изведнъж разбираме, че денят ни започва и свършва по тъмно. Светът на Toyota Safety Светът на Toyota Safety Житейският път е дълъг, непредвидим и удивителен, а Toyota иска да ви преведе от едно приключение в друго сигурно и безопасно. Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense включва новоразработена гама от активни технологии за безопасност, които подпомагат безопасност придвижване в ежедневните пътувания. Toyota oригинални спирачни накладки и дискове Toyota oригинални спирачни накладки и дискове