1. Electrified
  2. Хибрид
  3. ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА ХИБРИДИТЕ НА TOYOTA
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА ХИБРИДИТЕ НА TOYOTA

Имате въпроси за хибридните автомобили на Toyota или желаете да научите повече за хибридната технология?


Вижте отговорите на най-често задаваните въпроси за хибридите на Toyota:

Съчетание на бензинов двигател, електромотор и хибридна батерия. Хибридните автомобили ефективно съчетават 2 източника на енергия. При Toyota Hybrid хибридната система включва бензинов двигател, електромотор и хибридна батерия.

Синергия на двигателя и електромотора. Пълната хибридна система на Toyota Hybrid включва ефективен бензинов двигател, електромотор и хибридна батерия. Поради перфектната синергия между тези отделни компоненти автомобилът може да се движи в изцяло електрически режим, само от бензиновия двигател или от двата енергийни източника едновременно.

Електрифицираните автомобили Toyota Hybrid нямат нужда от зареждане в контактната мрежа. Научете повече за зареждането на Toyota Hybrid тук.

Всички автомобили Toyota Hybrid са пълни хибриди. В България всички предлагани автомобили Toyota Hybrid са пълни хибриди. В отделни страни в Европа Toyota предлага плъг-ин хибрид Prius PHV, както и водородният модел Mirai.

Управлението на Toyota Hybrid е като детска игра.
Управлението на Toyota Hybrid е съвсем лесно. Автомобилът сам преценява кой източник на задвижване да използва. Не се сменят и предавки, липсва съединител. Ускорение, спиране и пълно удоволствие от управлението

Старт с бутона "Start". Просто натискате бутона „Start” и Toyota Hybrid е готов да ви отведе на пътешествие.

Хибридните автомобили на Toyota се самозареждат
Батерията на Toyota Hybrid се зарежда по време на движение и от регенериране на спирачната енергия.

10 години спокойствие за хибридната батерия с Toyota Hybrid Health Check
Батериите на нашите хибриди са проектирани да издържат, колкото и самият автомобил.
За да ви осигурим пълно спокойствие, всички хибридни автомобили закупени от оторизиран представител на Toyota в България се възползват от "10 години безплатна грижа за хибридната батерия". Когато един хибрид премине Hybrid Health Check, гаранцията е потвърдена и в действие, Toyota предоставя 10 години спокойствие за хибридната батерия с Toyota Hybrid Health Check.

Цената на новата хибридна батерия се намалява със стойността на използваната. Цената на батерията варира според модела на автомобила. Toyota изкупува старата, използвана батерия за рециклиране и така намалява стойността на новата батерия за Вашия хибриден автомобил. За точна информация обърнете се към най-близкото дилърство на Toyota.

Да ние рециклираме хибридните батерии.
Вашият най-близък оторизиран Toyota сервиз може да помогне в отстраняването и рециклирането на хибридната батерията. Откакто е приета Директива на ЕС 2006/66/ЕО през 2006 г., компаниите са отговорни за рециклирането на хидридните батерии инсталирани в автомобилите. Компаниите са законово задължени да отговарят на изискването за рециклиране на 50% теглото на батерията.

Зарядът на батерията не свършва, хибридите ни се самозареждат. Излишни са притесненията, че Toyota хибрид автомобил ще изчерпа заряда си, защото батерията се самозарежда, докато шофирате. Усъвършенстваната система непрекъснато следи бензиновия двигател и батерията, изобразявайки действието им на монитор, като безпроблемно превключва между тях, когато е необходимо.

Хибридите на Toyota не са разработени да се движат без бензин
Макар и нашите пълни хибриди да са проектирани да управляват само в електрически режим, те не са разработени да се движат без бензин. Правейки го, това може да причини сериозни повреди на хибридната система.

Повече от 20 години и над 15 милиона собственици са нашата гаранция за надеждността на хибридите.
Хибридната технология на Toyota е на пазара вече повече от 20 години и през това време е доказала своята ефективност.

1/3 по-ниска консумация на гориво. Toyota Hybrid осигуряват до 1/3 по-нисък разход в сравнение с конвенционалните автомобили.

Планетарен механизъм и електронно контролирана безстепенна трансмисия. Toyota Hybrid разполагат с електронно контролирана безстепенна трансмисия. Управлението на автомобил с тази трансмисия е гладко, плавно и лесно.

Хибридните автомобили са с ниски разходи на притежание. Съществуват изгодни схеми за финансиране покупката на Toyota Hybrid. Освен това те имат висока остатъчна стойност при препродажба, по-малко износване на компонентите и разходи за периодично обслужване сравнимо с това на конвенционалните автомобили. Общите разходи на притежание и икономията на гориво и консумативи превръщат хибридте на Toyota рационален избор.

Поддръжка като при конвенционалните автомобили. Съвсем не! Разходите за поддръжка са сравними с тези при конвенционалните автомобили. При Toyota Hybrid износването на спирачките е по-ниско, защото преобладаващата част от спирането се извършва от електромотора. Компонентите за подмяна в периода на експлоатация също са по-малко-липсват съединител, алтернатор и ангренажен ремък. Да обслужваш хибрид е също като да обслужваш една конвенционална Toyota и това може да бъде извършенo във секи сертифициран Toyota сервиз.