1. Electrified
  2. Hybrid
  3. ЗАРЕЖДАНЕ НА ХИБРИДНАТА БАТЕРИЯ

ЗАРЕЖДАНЕ НА ХИБРИДНАТА БАТЕРИЯ

Ето малко допълнителна информация за Toyota Hybrid: Трябва ли да ги зареждате? Как и къде можете да ги заредите? Каква е разликата между Toyota Hybrid и plug-in хибридите?

Трябва ли да включа моя Toyota Hybrid в контакта, за да го заредя?

Често има известно объркване между хибридните автомобили и електрическите превозни средства и това е така, защото и двата типа превозни средства имат електрически двигател и акумулаторна батерия "под капака". Голямата разлика между тях е, че хибридното превозно средство има два двигателя: електрически двигател и конвенционален двигател, използващ гориво.

Електрическият автомобил има само електрически двигател.Това означава, че електрическото превозно средство трябва буквално да се включи в зарядното устройство, за да зареди батерията си, когато мощността й се изчери след изминаване на определено разстояние.

Хибридното превозно средство, използващо технология  създадена и усъвършенствана от Toyota, използва своя електрически мотор, за да се движи из града при ниски скорости, а след това, когато е необходима повече енергия, превключва към използване на втория си конвенционален двигател, за да се движи с по-високи скорости по магистралите и при изпреварване.

Как да заредя моя Toyota Hybrid

Предимството на Toyota Hybrid е, че той зарежда собствената си батерия "в движение" - тъй като се задвижва от конвенционалния си двигател - зарежда се дори и когато спира. Така че притеснения като: "как да заредя Toyota Hybrid", "къде са разположени изводите за зареждане" или «къде е най-близката ми хибридна станция за зареждане?" просто не са приложими.

Зареждане у дома?

Тъй като не е нужно да включвате Toyota Hybrid в контакта, за да заредите батерията, не сте ограничени в пробега на автомобила. Това означава, че няма зареждане през нощта, намиране на контакти, изчакване или преплитащи се кабели. Toyota Hybrid автоматично превключва между електрическия и бензиновия си двигател, когато е необходимо. Очевидно е, че трябва да заредите резервоара си, тъй като имате конвенционален бензинов двигател - но хибридната ефективност означава, че с горивото ще изминете по-дълго разстояние в сравнение с конвенционален автомобил.

Може ли хибридът да продължи да работи на електричество, когато остане без гориво?

Да имате автомобил с електрическо и бензиново задвижване, не означава, че можете да управлявате своя хибрид без гориво. Електрическите и конвенционалните двигатели в хибрида са проектирани да работят заедно. Така че, въпреки че един хибрид може да работи само в електрически режим, той трябва да има гориво в резервоара - дори и количеството да е малко. Опитът да управлявате хибрид само с електрическия двигател, без да имате гориво за захранане на конвенционалния двигател, ще доведе до щети.

Toyota Hybrid и Plug-in хибридите

Toyota Hybrid има няколко основни предимства пред Plug-in хибридите: технологията на Toyota Hybrid е усъвършенствана повече от 20 години; батерията на Toyota Hybrid не отнема от пространството в купето или багажника; цената на Toyota Hybrid е по-достъпна от тази на plug-in хибридите, поради високите цени на литиевите батерии; и не на последно място-няма нужда да чакате вашия Toyota Hybrid да се зареди, за да се възползвате от електрическото шофиране

ДОБРИ ЛИ СА ХИБРИДИТЕ ЗА МАГИСТРАЛНО ШОФИРАНЕ?

Подходящи ли са пълните хибриди на Toyota за шофиране по магистрала? Хибридите Toyota разполагат с два източника на енергия, които работят независимо един от друг: конвенционален бензинов двигател и електрически мотор.

ЖИВОТ НА БАТЕРИИТЕ НА ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ

Батериите на хибридните автомобили се различават от тези на електрическите автомобили. Открийте как функционира хибридната батерия и колко дълго ще можете да разчитате на нея.

ЗАБАВНО ЛИ Е ДА ШОФИРАТЕ ХИБРИД?

Удоволствие ли е да шофирате хибриден автомобил на Toyota?Благодарение на комбинацията от бензинов двигател и мощен електрически мотор, хибридните автомобили на Toyota са приятни за шофиране. 

ЗАЩО ОБИЧАМЕ TOYOTA HYBRID

7 причини да се влюбите в хибридните автомобили на Toyota

ХИБРИД

Нашите хибридни електрически автомобили са бързи, ефективни и лесни за шофиране.