1. Electrified
  2. Хибрид
  3. ЗАРЕЖДАНЕ НА ХИБРИДНАТА БАТЕРИЯ
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

ЗАРЕЖДАНЕ НА ХИБРИДНАТА БАТЕРИЯ

Ето малко допълнителна информация за Toyota Hybrid: Трябва ли да ги зареждате? Как и къде можете да ги заредите? Каква е разликата между Toyota Hybrid и plug-in хибридите?

Трябва ли да включа моя Toyota Hybrid в контакта, за да го заредя?

Често има известно объркване между хибридните автомобили и електрическите превозни средства и това е така, защото и двата типа превозни средства имат електрически двигател и акумулаторна батерия "под капака". Голямата разлика между тях е, че хибридното превозно средство има два двигателя: електрически двигател и конвенционален двигател, използващ гориво.

Електрическият автомобил има само електрически двигател.Това означава, че електрическото превозно средство трябва буквално да се включи в зарядното устройство, за да зареди батерията си, когато мощността й се изчери след изминаване на определено разстояние.

Хибридното превозно средство, използващо технология  създадена и усъвършенствана от Toyota, използва своя електрически мотор, за да се движи из града при ниски скорости, а след това, когато е необходима повече енергия, превключва към използване на втория си конвенционален двигател, за да се движи с по-високи скорости по магистралите и при изпреварване.

Как да заредя моя Toyota Hybrid

Предимството на Toyota Hybrid е, че той зарежда собствената си батерия "в движение" - тъй като се задвижва от конвенционалния си двигател - зарежда се дори и когато спира. Така че притеснения като: "как да заредя Toyota Hybrid", "къде са разположени изводите за зареждане" или «къде е най-близката ми хибридна станция за зареждане?" просто не са приложими.

Зареждане у дома?

Тъй като не е нужно да включвате Toyota Hybrid в контакта, за да заредите батерията, не сте ограничени в пробега на автомобила. Това означава, че няма зареждане през нощта, намиране на контакти, изчакване или преплитащи се кабели. Toyota Hybrid автоматично превключва между електрическия и бензиновия си двигател, когато е необходимо. Очевидно е, че трябва да заредите резервоара си, тъй като имате конвенционален бензинов двигател - но хибридната ефективност означава, че с горивото ще изминете по-дълго разстояние в сравнение с конвенционален автомобил.

Може ли хибридът да продължи да работи на електричество, когато остане без гориво?

Да имате автомобил с електрическо и бензиново задвижване, не означава, че можете да управлявате своя хибрид без гориво. Електрическите и конвенционалните двигатели в хибрида са проектирани да работят заедно. Така че, въпреки че един хибрид може да работи само в електрически режим, той трябва да има гориво в резервоара - дори и количеството да е малко. Опитът да управлявате хибрид само с електрическия двигател, без да имате гориво за захранане на конвенционалния двигател, ще доведе до щети.

  • Toyota Hybrid и Plug-in хибридите

    Toyota Hybrid има няколко основни предимства пред Plug-in хибридите: технологията на Toyota Hybrid е усъвършенствана повече от 20 години; батерията на Toyota Hybrid не отнема от пространството в купето или багажника; цената на Toyota Hybrid е по-достъпна от тази на plug-in хибридите, поради високите цени на литиевите батерии; и не на последно място-няма нужда да чакате вашия Toyota Hybrid да се зареди, за да се възползвате от електрическото шофиране