1. Electrified
  2. Hybrid
  3. Каква е разликата между "меки" и пълни хибриди?

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ "МЕКИ" И ПЪЛНИ ХИБРИДИ?

ПОПИТАЙТЕ TOYOTA HYBRID

До 50% от вашите пътувания в града в електрически режим

Всички хибридни автомобили са задвижвани от комбинация на двигател с вътрешно горене и електромотори. В сравнение с "меките" хибриди, основното предимство на "пълните" хибриди Toyota е фактът, че двата източника на енергия работят независимо един от друг.

"Меките" хибриди могат да използват своите електромотори само за подпомагане на двигателя с вътрешно горене при ускорение и движение с постоянна скорост - електромоторът не може сам да задвижва автомобила. В "пълен" или самозаряден хибрид Toyota можете да се наслаждавате на изцяло електрическо задвижване за до 50% от пътуванията си в града и при движение с до 50 км/ч. При по-висока скорост или при изпреварване на магистралата бензиновият двигател и електромоторите работят в тандем, за да ви осигурят достатъчно голяма мощност.

Все още имате въпроси като например каква е разликата между "пълен" и "мек" хибрид? 

Намерете отговорите на други популярни въпроси за хибридите или открийте най-добрия хибрид за вас.

Разгледайте цялата гама Toyota Hybrid

В нашата хибридна гама има хибрид за всеки. Изберете правилния за Вас

ДОБРИ ЛИ СА ХИБРИДИТЕ ЗА МАГИСТРАЛНО ШОФИРАНЕ?

Подходящи ли са пълните хибриди на Toyota за шофиране по магистрала? Хибридите Toyota разполагат с два източника на енергия, които работят независимо един от друг: конвенционален бензинов двигател и електрически мотор.

ЖИВОТ НА БАТЕРИИТЕ НА ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ

Батериите на хибридните автомобили се различават от тези на електрическите автомобили. Открийте как функционира хибридната батерия и колко дълго ще можете да разчитате на нея.

ЗАБАВНО ЛИ Е ДА ШОФИРАТЕ ХИБРИД?

Удоволствие ли е да шофирате хибриден автомобил на Toyota?Благодарение на комбинацията от бензинов двигател и мощен електрически мотор, хибридните автомобили на Toyota са приятни за шофиране. 

ЗАРЕЖДАНЕ НА ХИБРИДНАТА БАТЕРИЯ

Ето малко допълнителна информация за Toyota Hybrid: Трябва ли да ги зареждате? Как и къде можете да ги заредите? Каква е разликата между Toyota Hybrid и plug-in хибридите?

ЗАЩО ОБИЧАМЕ TOYOTA HYBRID

7 причини да се влюбите в хибридните автомобили на Toyota

ХИБРИД

Нашите хибридни електрически автомобили са бързи, ефективни и лесни за шофиране.