1. Electrified
  2. Хибрид
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

ЗАЩО TOYOTA HYBRID - ПЪЛЕН САМОЗАРЕЖДАЩ СЕ ХИБРИД?

Toyota има 25 години опит в създаването на хибридни електрифицирани иновации и над 20 милиона електрифицирани автомобили на пътя днес. Хибридните модели на Toyota осигуряват ненадмината производителност и отличен пробег на шофиране.

Заредете гориво, както обикновено

Зареждането на вашия хибрид Toyota Hybrid е лесно. Допълвайте с гориво на бензиностанциите, за да управлявате двигателя с вътрешно горене при по-дълги пътувания.

Невероятен обхват

Моделите с Toyota Hybrid технология безпроблемно превключват между електрифицирано задвижване и двигател с вътрешно горене, за да оптимизират обхвата, ниската консумация на гориво и производителността. Просто шофирайте, както винаги.

Самозареждане

За разлика от електрическите превозни средства, Toyota Hybrid има самозареждаща се хибридна батерия, която се зарежда при спиране или движение по инерция – така че никога няма да се налага да се притеснявате за обхвата на батерията.

Как работят пълните хибриди?

Хибридите с Toyota Hybrid технология преодоляват ограниченията на автомобилите с двигател с вътрешно горене и на чисто електрическите превозни средства. За да разберете повече, анимациите по-долу показват как работят хибридните автомобили.

Разгледайте нашата гама от хибридни автомобили

Разгледайте нашата гама от електрифицирани превозни средства, за да откриете повече за водещите в индустрията иновации на Toyota и намерете модел, който е точно за вас.

Свободата на самозареждащ се хибрид

С хибридните автомобили от гамата Toyota Hybrid никога няма да е нужно да се притеснявате за разстоянието, което трябва да изминете. Хибридите предлагат подобен обхват на шофиране като конвенционалните автомобили с вътрешно горене, но с водеща в класа горивна ефективност и икономичност. Тъй като хибридите на Toyota Hybrid се самозареждат, не е нужно да ги включвате в контакт, за да презаредите батериите им. Това не е всичко. Нашите хибриди разполагат с регенеративно спиране, така че при спиране или движение по инерция генераторът произвежда електричество, съхранявано от батерията за по-късно.

ШОФИРАНЕ НА ВАШИЯ TOYOTA HYBRID

Комбинация от електрически двигател и отзивчив бензинов двигател означава, че хибридите на Toyota преди всичко носят удоволствие от шофирането. Благодарение на хибридната система за самозареждане можете да шофирате както винаги – но знаейки, че емисиите и разходът на гориво са по-ниски.
Opens in new window Научете повече

Намаляване на емисиите на CO2 в цяла Европа

От по-отговорното използване на природни ресурси до работа в хармония с местните общности за опазване на природната среда, нашите производствени мощности за хибридни автомобили във Франция поставят глобални стандарти за екологично ефективно производство. Чрез производството на хибридите Toyota Hybrid на местно ниво, ние сме в състояние допълнително да намалим въздействието върху околната среда, като премахнем необходимостта от превоз на дълги разстояния.

Често Задавани Въпроси

Всичко, което трябва да знаете за хибридните превозни средства, разликите с други видове автомобили и още.

Превключвайки безпроблемно между двигател с вътрешно горене и ефективност на EV, хибридните електрифицирани превозни средства включват два източника на енергия: бензинов двигател и електрически двигател.

Хибридите могат да използват електрическа енергия, за да да пътуват със скорост до 50 км/ч. Тъй като повечето хибриди на Toyota се самозареждат, когато батерията се изтощи, излишната мощност от двигателя я зарежда отново.

Хибридите се отличават с новаторска технология за самозареждане на батериите. Те са известни като „хибридно-електрифицирани“ превозни средства, защото имат два източника на енергия. Това означава, че за разлика от чисто електрическите превозни средства и хибридите със зареждане в електрическата мрежа, не е нужно да ги включвате, за да презаредите батериите им.

Хибридната технология на Toyota е проектирана да издържи през целия живот на автомобила. Всъщност някои механични елементи като съединителя, алтернатора и стартера се премахват напълно, което допълнително намалява риска от непредвидени разходи в бъдеще. Не само това, всички хибридни компоненти, включително хибридната батерия, идват с 5-годишна/100 000 км* гаранция на Toyota.

*Кое е по-скоро

Има три вида хибридни електрифицирани превозни средства – меки хибридни автомобили, пълни хибриди и plug-in хибриди. Меките хибридни автомобили използват своите електрически двигатели само за поддържане на двигателя по време на ускорение, тъй като електрическият мотор не може да захранва автомобила сам. В пълен или самозареждащ се Toyota Hybrid, можете да се насладите на чиста електрическа енергия за до 80% от градските си пътувания и скорости до 50 км/ч. Plug-in хибридите работят по същия начин като хибридните, но с батерия с по-висок капацитет за по-голяма електрическа производителност.

Пионерната акумулаторна технология на хибридите на Toyota е проектирана така че да издържи целия експлоатационен живот на автомобила. А тъй хибридът е самозареждащ се, няма нужда той да бъде включван в мрежата за зареждане. Всички хибридни компоненти, включително хибридната батерия се предлагат с 5-години/100,000 км* гаранция на Toyota от нова.

Като част от обслужването Toyota Hybrid Health Check, хибридната система на вашия автомобил ще бъде проверена от техниците на Toyota, за да се гарантира нейното състояние. Ако правите това един път годишно, автомобилът ще подлежи на допълнителна 1-година/15,000 км* удължена гаранция на батерията, до общо 10 години.

*Което настъпи по-рано.

Все още имате въпроси за това колко дълго издържат батериите на хибридите? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

За разлика от чисто електрическите автомобили, не е нужно да се притеснявате за пробега на вашата Toyota Hybrid. С водеща за класа икономичност по отношение разход на гориво, тя има съизмерим с този на сравним бензинов или дизелов автомобил пробег. Както и в конвенционален автомобил, просто зареждате и продължавате своя път.


А тъй като повечето хибриди на Toyota са самозареждащи се, няма нужда да ги включвате в електрическата мрежа за зареждане на батериите им. Това е така, защото когато нивото на батерията спадне, излишната мощност на двигателя се използва за зареждането им. И това не всичко. Нашите хибриди използват регенеративно спиране, така че когато спирате или се движите по инерция, генераторът произвежда електричество, което се съхранява в батерията за по-късни моменти.


Все още имате въпроси за това какъв е пробегът на един хибрид? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Хибридите на Toyota превключват плавно задвижването между двата източника на мощност, бензиновият двигател и електрическия мотор, за да ви осигурят нужната реакция. Електрическият мотор на хибридния автомобил осигурява незабавен прилив на въртящ момент (или тяга), когато настъпите педала за газта, а при по-високи скорости или при изпреварване на магистрала, работи в тандем с бензиновия двигател за по-голяма обща мощност.


С въвеждането на 2.0-литровия Hybrid за новата Corolla и 2.5-литровия Hybrid за новия RAV4, хибридите на Toyota са настроени за още по-добра реакция и мощност. За да ви стане ясно, новият RAV4 Hybrid ускорява от покой до 100 км/ч за едва 8,1 секунди, а хибридната му система може да поеме ремарке с тегло от до 1650 кг


Все още имате въпроси за това дали хибридите са мощни? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Благодарение на комбинацията от бензиновия двигател и мощния електрически мотор, хибридните автомобили на Toyota доставят удоволствие при шофиране. Електрическият мотор осигурява моментален прилив на въртящ момент (или тяга), когато ускорявате от ниска скорост, а при висока скорост или изпреварване на магистрала, работи в тандем с бензиновия двигател, за да осигури нужната тяга за ускоряване.


С въвеждането на новия 2.0-литров Hybrid в новата Corolla, водачите могат да се насладят на още по-енергизиращо задвижване. С по-голяма мощност и лостчета на волана за по-динамично преживяване при шофиране, новата Corolla Hybrid има нужда от по-малко от 8 секунди за да ускори от 0 до 100 км/ч. Освен всичко това, най-новите хибридни модели на Toyota са базирани на новата платформа на Toyota TNGA осигуряваща повече стабилност при завиване, управляемост и наслада.

 

Все още имате колебания дали хибридите осигуряват удоволствие от шофирането? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Няма нищо сложно, свързано с технологията на хибридните автомобили. На практика една Toyota Hybrid може би се управлява още по-лесно от автомобила, с който досега сте свикнали. Нашата самозареждаща се хибридна система се контролира автоматично, като преминава незабелязано между електрическо задвижване, гъвкавата мощност на бензиновия мотор или и двата агрегата заедно, в името на мощна тяга, когато това е нужно. Без лостове, бутони или регулатори.

Освен това, всички хибриди на Toyota са оборудвани с автоматични трансмисии, така че можете да поставите лоста за управление в положение Drive и да се насладите на плавно, спокойно и удобно хибридно изживяване.

Все още имате въпроси за това дали хибридите се управляват трудно? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.


Хибридите на Toyota разполагат с два източника на мощност, които работят независимо един от друг: конвенционален бензинов двигател и електрически мотор. При по-висока скорост, или при изпреварване на магистрала, двата двигателя работят заедно, за да ви осигурят изобилие от мощност. Не само че бензиновите двигатели на хибридните модели на Toyota са в най-ефективните си режими при такива скорости, те са също тихи, релаксиращи и комфортни при равномерно движение.

С въвеждането на новия 2.0-литров Hybrid в новата Corolla и 2.5-литров Hybrid в новия RAV4, хибридите на Toyota са настроени за още по-ефективно движение по магистрала, предлагайки комбинация от динамика и емисии на които конвенционалните двигатели не могат да се противопоставят.

Все още имате въпроси за това дали хибридите са подходящи за шофиране по магистрала? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Въпреки че повечето хибриди са с предно предаване, вече се предлагат и такива в гамата на Toyota със задвижване на четирите колела– или 4x4 – за тези, които се нуждаят от допълнителни възможности за движение извън пътя или в лоши условия. Новите RAV4 Hybrid AWD и Prius AWD са оборудвани с авангардната система AWD-i, конструирана така, че да осигури повече динамика в предизвикателни условия и сигурно поведение на хлъзгави пътища.


В допълнение към комбинацията от двигател и електрически мотор в Toyota Hybrid, задвижващи предните колела, при модели като RAV4 Hybrid AWD, се добавя втори, монтиран отзад електромотор, задвижващ задния мост. Това позволява до 30% от въртящия момент да се насочи към задните колела, за да се осигури стабилно поведение на хлъзгави и с недостатъчно сцепление настилки.


Все още имате въпроси за това дали хибридите могат да бъдат със задвижване на четирите колела? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Ще сте доволни да чуете, че шофирането на хибриден модел на Toyota през зимата е същото като шофирането на конвенционален автомобил. Ползите от нашите самозареждащи се хибридни системи са, че те се контролират сами, преминавайки плавно и незабелязано от електрическо задвижване към бензинов двигател – това е така, защото всички хибриди на Toyota сае самозареждаще си, няма нищо сложно, за което да се притеснявате, когато температурите започнат да падат.


За повече спокойствие, новите хибриди на Toyota са оборудвани със системи за контрол на сцеплението и на стабилността на автомобила, които помагат да се запазва сцеплението върху хлъзгави и заледени повърхности. Ако желаете да използвате вашия хибрид в още по-екстремни условия, Toyota предлага хибридни модели с двойно предаване (AWD), от RAV4 Hybrid до Prius AWD, при което се добавя втори, монтиран на задния мост електрически мотор за задвижване на задните колела, в името на подобрено сцепление и стабилност във всякакви условия.


Все още имате въпроси относно поведението на хибридите в зимни условия? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Хибридните модели на Toyota са едни от най-ефективните автомобили в съответните класове. При къси дистанции с ниска скорост, или в трафик с потегляне и спиране, те въобще не изразходват гориво. Това е така, защото те се задвижват изцяло от електрическия мотор и се захранват от батерията. Пример за подобен хибрид на Toyota е динамичната Corolla Hybrid с нейния разход на гориво от едва 3,4 л /100 км.

А тъй като хибридите на Toyota са самозареждащи се, те разполагат с технология за регенеративно спиране, което означава че електричеството генерирано по време на спиране или движение по инерция се съхранява в батерията. Това ви помага да изминавате още повече километри на електричество и прави пътуването ви още по-ефективно. Резултатът? Нулев разход на гориво, нулеви емисии на отработили газове и почти тихо задвижване при до 80% от вашите пътувания в града.

Все още имате въпроси дали хибридите са икономични? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Toyota разработва иновативни, самозареждащи се хибридни технологии от повече от 20 години. Нашата акумулаторна технология за хибриди е проектирана така че да издържи целия експлоатационен живот на автомобила. Доказателство за това е фактът че някои хибриди на Toyota са изминали над един милион километра с оригиналната си батерия и бензинов мотор.

На практика, някои механични елементи, като съединител, алтернатор и стартерен мотор са напълно елиминирани, с което се намалява риска от непредвидени разходи в бъдеще. В името на допълнителното спокойствие, всички хибридни компоненти, включително хибридната батерия се предлагат с 5-години/100,000 км* гаранция на Toyota от нова. С преминаване на годишното обслужване Toyota Hybrid Health Check, вашата Toyota подлежи на допълнителна  една година/15,000 км* удължена грижа на батерията Hybrid Battery Extended Care, до общо 10 години.
*Което настъпи първо.

Все още се колебаете дали хибридите са надеждни в дългосрочен план? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Благодарение на нарастващата си популярност, високата стойност при препродажба и гамата от конкурентни финансови и лизингови оферти, хибридите на Toyota не са по-скъпи за закупуване от сравними бензинови или дизелови автомобили. На практика, можете да придобиете хибриден модел на Toyota Hybrid от 46 500лв. на месец. 

 

Хибридите на Toyota не само ви спестяват пари, като изразходват по-малко гориво, но и са по-достъпни за сервизиране, отколкото предполагате. С по-малко износващи се части като спирачни накладки, както и с удобни сервизни планове, разходите по поддръжка са с до 5% по-ниски.


Все още смятате, че хибридите са скъпи? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди по-долу.

Застрахователните разходи на хибридите на Toyota са приблизително същите като на конвенционалните модели. Благодарение на тяхната нарастваща популярност, високата стойност при препродажба и гамата от конкурентни финансови и лизингови оферти, те не са по-скъпи за закупуване от сравними бензинови или дизелови автомобили.


В допълнение, акумулаторите на нашите хибридни системи са проектирани така, че да издържат целия експлоатационен живот на автомобила, а някои механични елементи като съединител, алтернатор и стартерен мотор, са напълно елиминирани, така че разходите за ремонт, които са обект на вниманието на застрахователните компании, се намаляват.


Все още имате въпроси относно това дали застраховането на хибридите е скъпо? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди по-долу.

Благодарение на ползите от иновативното регенеративно спиране, части като спирачните накладки в хибридите на Toyota се износват по-малко, в резултат от което разходите за поддръжка са с до 5% по-ниски.

Компонентите на електрическия мотор и батерията в хибридните модели на Toyota не изискват поддръжка, а като утвърдени технологии те са по-надеждни от сложните двигатели с вътрешно горене. На практика, механични елементи като съединителя, алтернатора и стартерния мотор са напълно елиминирани, с което допълнително се намаляват непредвидените разходи в бъдеще.

Все още смятате че хибридите са скъпи за обслужване? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди по-долу.

Хибридните модели на Toyota поддържат изключително добре цената си при препродажба. Благодарение на многообразието от ползи, от ниските експлоатационни разходи до достъпното обслужване на хибриди, както и широкомащабните гаранции за батериите, цените при препродажба са средно с 4% по-високи от тези на конвенционални автомобили.

С плавното преминаване от режим на чисто електрическо задвижване към ефективен бензинов двигател, хибридите на Toyota не само спестяват гориво и пари, те постигат и водещи за класа емисии на CO2. В резултат от това получават различни държавни облекчения и предимства за хибриди, като достъп до зони с ниски емисии, намалени разходи за паркиране, а това означава дори след 4-5 години употреба, цените при препродажба ще останат високи.

Toyota бе пионер в хибридните технологии с Prius през 1997 г. Днес, в ролята на лидер при хибридите, с над 12 милиона водачи на хибридни автомобили в света, ние предлагаме гама от девет ярко изразени модела, които могат да отговорят на изискванията на всякакъв стил на живот, от хибридни SUV до хибридни градски автомобили.

 

Независимо дали става дума за привлекателния и динамичен кросоувър C-HR Hybrid, стилния градски модел Yaris Hybrid, RAV4 Hybrid със задвижване на четирите колелаили просторния комби модел Corolla Hybrid, ние сме убедени, че Toyota ви предлага най-добрия хибриден автомобил за вас.


Все още мислите кой е най-добрият хибрид за вас? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди по-долу.

Благодарение на впечатляващата си ефективност хибридите на Toyota не само ви спестяват гориво и средства, но ви предлагат цял спектър от допълнителни предимства.

 

С плавното преминаване от електрическирежим към задвижване от ефективен бензинов двигател с увеличаване на скоростта, хибридите на Toyota предлагат водещи за класа емисии на CO2. В резултат на това получавате различни държавни облекчения и предимства за хибриди, като достъп до зони с ниски емисии, намалени разходи за паркиране и по-ниски данъци. А понеже хибридите на Toyota са самозареждащи се, не е нужно да се зареждат в електрическата мрежа.

 

Все още имате въпроси какви са допълнителните ползи от хибридите? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди по-долу.