1. Electrified
  2. Fuel Cell Electric
  3. Hydrogen Society
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Водородното общество

Научете повече за начините, по които водородът променя нашето общество
Водородът променя облика на транспорта - и е готов да направи още повече. От захранване на автомобили до отопление на домове, ние се движим към общество, базирано на водород. За разлика от други енергийни източници, той произвежда само вода и е лесен за съхранение и транспортиране в големи количества. Необходими са устойчиви системи, за да заменят изкопаемите горива, които имат отрицателен ефект върху околната среда. Водородът обещава да има най-голямо въздействие върху декарбонизацията – той е сигурна алтернатива, която ни приближава към по-чисто общество. Гледайте нашия филм, за да научите повече.

Какво е водород?

Водородът е чист, безопасен и навсякъде около нас – всъщност е толкова често срещан, че съставлява 70% от материята във Вселената. Това означава, че може да се доставя от местни източници, тъй като е в толкова голямо предлагане.

Като източник на гориво, степента на преобразуване на енергията на водорода е два до три пъти по-ефективна от конвенционалните двигатели – което означава, че можете да стигнете по-далеч с по-малко гориво. И тъй като единственият страничен продукт е чистата вода, превозните средства, задвижвани с водород, напълно елиминират емисиите на CO2 (както и други вредни газове като HC, CO и NOx).

Производство

Нуждата от нов източник на енергия никога не е била по-голяма. Нашият свят се нуждае от устойчива система, която да замени изкопаемите горива - и отговорът е водород. Водородът може лесно да бъде изграден върху съществуващи структури от изкопаеми горива, което помага да се намалят разходите и въздействието му, като същевременно се поддържат работни места и капиталови активи. Водородът може да бъде произведен с помощта на стабилна химия, така че не само е безопасен, чист и рентабилен, но може да задържи енергията по-дълго от всяка друга среда - което го прави изключително жизнеспособна енергия в търговската мрежа.

Вътрешното производство също е напълно жизнеспособно - което може да позволи на домовете да произвеждат собствена електроенергия, намалявайки отпечатъка върху околната среда и разходите за живот.

Транспорт

В обществения транспорт много страни вече изпробват използването на водород. Той се зарежда бързо и издържа много по-дълго от енергията от изкопаеми горива, така че превозните средства ще могат да пътуват по-далеч, за по-дълго, без да се налага да зареждат гориво. Освен това водородът намалява емисиите, шумовото замърсяване и щетите на околната среда в огромен мащаб - и всичко това без да се компрометира качеството на транспорта.

Toyota планира да представи над 100 автобуса с водородно задвижване преди Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио 2020. Очаква се това да повиши разбирането и осведомеността за водорода сред широката общественост.

Защо да използвате водород?

Научете повече

Често задавани въпроси

Да, всъщност процесът е изключително прост, понеже не се различава от пълненето на конвенционален автомобил.

Не, отнема около 3-5 минути! Което е същото време, необходимо за зареждане на бензинова кола и много по-бързо от това на електрическо превозно средство.

Да. Водородните превозни средства вероятно имат по-добро ускорение от повечето автомобили, задвижвани с бензин. Енергията, която задвижва превозното средство надолу по пътя, има по-малко движещи се части за задвижване или преминаване.

Водородът е изключително безопасно гориво. Газът се съхранява в сигурни херметически резервоари и въпреки, че е малко вероятно да има теч, няма да има натрупване. Тъй като водородът е по-лек от въздуха, той ще се изпари бързо и безвредено в атмосферата.

Водородът, произведен с възобновяема енергия, е напълно без въглерод и когато го превърнете в електричество, единствената емисия е водата. Освен това е лесен за съхранение и транспорт, което ни позволява да използваме възобновяемите енергийни източници в пълния им потенциал.

Водородът е най-разпространеният елемент във вселената, така че можем да го извлечем от всякакви вещества. Включително нефт, газ, биогорива, утайки от отпадъчни води и вода. Понеже е навсякъде около нас, той е почти не изчерпаем, гарантирайки енергийна сигурност за години напред.

Освен Mirai, ние използваме водород в мотокари и автобуси с горивни клетки. Водородните горивни клетки се използват и за захранване на фабрики, хладилни складове и отопление на домове.

Водородът може да се намери практически навсякъде и има различни методи за извличането му. Електролизата, например, е процесът на изпращане на електрически ток през вода. Друг метод е парен реформинг, който включва комбиниране на метан с високотемпературна пара, докато газификацията включва нагряване на органични молекули до високи температури.

Свързани въпроси