1. Discover Toyota
  2. This is Toyota
  3. Toyota in the world
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

TOYOTA В СВЕТА

Научете повече за нас като лидери и нашия разширен бизнес

Toyota има дълга история и репутация на качество. Научете повече за нашия произход, нашето лидерство и как стремежът ни към качество надхвърля света на автомобилите.

Откъде идваме?

Историята на нашата компания започва през 1937 г. с основаването на Toyota Motor Co. Ltd.

Успехът на Сакичи Тойода в разработването на технология за автоматични станове помогна на сина му Киичиро да осъществи мечтата си да прави превозни средства, вдъхновени от новите методи за масово производство, които вижда в Европа и САЩ. Днес ние сме един от най-големите и най-известни автомобилни производители в света, в който работят повече от 360 000 души и произвеждат превозни средства във фабрики на всеки континент. Нашите автомобили и камиони се продават в повече от 170 държави и територии. Ние непрекъснато се стремим да подобряваме качеството на живота на хората, като използваме нашите умения и напреднали технологии за създаване на страхотни нови продукти и услуги.

Запознайте се с нашия президент

Акио Тойода стана наш президент и главен изпълнителен директор през 2009 г. Внук на Киичиро Тойода, той представлява друго поколение от семейството, основало Toyota Motor Corporation.

Той се присъедини към бизнеса през 1984 г. и стана управляващ директор през 2003 г. Той има международен опит на всяко ниво на нашите автомобилни операции и изигра ключова роля в създаването и надзора на gazoo.com и в развитието на бизнеса на Toyota в Китай.

Неговото лидерство отразява голямата му страст към автомобилите и радостта, която му носи шофирането, както на пътя, така и на състезателната писта. Той е ентусиазиран и опитен състезателен шофьор, с вдъхновяваща сила в нашия ангажимент да създаваме все по-добри автомобили за нашите клиенти.

Повече от коли

Ние сме световно известни с производството на превозни средства, но знаете ли, че Toyota участва в много други бизнес области? Те включват производство и продажба на лодки и морски двигатели и производство на камиони и друго промишлено оборудване. Ние строим къщи от 1975 г., разработваме нови строителни техники и създаваме проекти за етажна собственост и жилища под наем. Toyota Housing Corporation е създадена през 2004 г. като отделна компания.

Ние извършваме новаторска дейновт в биотехнологиите и селското стопанство, включително изследвания върху отглеждането на устойчиви растителни продукти, които можем да използваме в нашите производствени процеси, като по-екологична алтернатива на конвенционалните пластмаси. Инициативите, които подкрепят ангажимента ни да опазваме околната среда и да бъдем отговорен бизнес, включват схеми за засаждане на гори в Китай, за да се предотврати превръщането на земята в пустиня.