1. Discover Toyota
  2. Quality
  3. How is quality embedded in our Production System
Връзки за бърз достъп
Връзки за бърз достъп

Качеството е навсякъде и във всичко

Нашият подход към качеството се основава на философията на Jikotei Kanketsu, което означава „да гарантираме, че няма дефекти по линиите и че дефектите никога не се предават на следващия процес“. Ние се стремим към „нулев дефект“ във всички производствени процеси. Тази концепция може да се види в производствената система на Toyota, при която всеки член на работната сила поема отговорност за качеството на работата си.

Това означава, че всеки, който идентифицира проблем в част или процес, може да подаде сигнал, потенциално дори да спре производствена линия, за да може да се намери и приложи бързо решение. Това води до постоянно качество през всеки етап от всеки процес.

„Когато подписвам панел, поемам лична отговорност. Никога не бих подписал панел, който не бих сметнал за перфектен. " Кевин Кук, Качество на пресата, Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited.

„Работата, която върша, е ориентирана към качеството. Всяка кола е нечия кола. Искате да свършите най-добрата работа, която можете. Това е лична гордост. " Джъстин Тейлър, преса, Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited.