1. Environmental sustainability
  2. Cleaner mobility
  3. Какво е Hybrid Synergy Drive?
Връзки за бърз достъп
Връзки за бърз достъп

КАКВО Е ХИБРИДНА СИНЕРГИЯ?

ДА РАЗБЕРЕМ ПРЕДИМСТВАТА НА ХИБРИДНАТА ТЕХНОЛОГИЯ

Hybrid Synergy Drive (HSD) е най-модерната хибридна технология на Toyota, която съчетава бензинов и електрически двигател. Да, точно така - две задвижващи единици в едно. Те се взаимодопълват, за да дадат по-добра динамика и невероятно нисък разход на гориво. Освен това системата се отличава с плавност и истинска тишина, когато електроенергия захранва колелата тяга.

 

А тук идва и гениалната част - тази технология може да рециклира енергия. Как? Ами, докато шофирате, вие генерирате енергия при спиране, например. При стандартните автомобили тази енергия отива на вятъра, но Auris HSD улавя тази енергия и я използва в последствие, като я отдава на електромотора.

Двойна доза мощ, двойна доза удоволствие

Auris HSD разполага с два двигателя. Един бензинов, един електрически. Те работят в унисон, за да доставят допълнителна мощ и въртящ момент веднага, щом ги потърсите. По конкретно - 136 конски сили. В случай, че имате нужда от допълнителна мощ, просто натиснете бутона "Power" и се отдайте на удоволствието.

Изкачване: Двата двигателя задвижват автомобила за максимална мощност

Движение по инерция и спиране: Системата регенерира кинетичната енергия и зарежда батерията

Изпреварване: Двата двигателя задвижват автомобила за максимална мощност

В покой: И двата двигателя се изключват автоматично, за да не се губи енергия

 

Икономия на гориво до последната капка

Не е тайна за никой: градското шофиране значително повишава разхода на автомобилите. Но Auris HSD не е като повечето автомобили. За начало, той рециклира енергията и разполага с два двигателя. Един бензинов. Един електрически. Перфектен баланс, който постига разход от 3.8 л / 100 км. А когато шофирате в режим "Eco mode" може да намалите тази цифра допълнително.

И това не е всичко. Ако желаете да видите 0.0 л / 100км на екрана пред вас, просто превключете на изцяло електрически режим (EV), не натискайте рязко педала на газта и не вдигайте над 50 км/ч.

Тишина, която ще ви позволи да чуете мислите си

Изберете електрически режим на придвижване (EV) и усетете какво е истинска тишина. Това е нещо, което трябва да преживеете, за да повярвате, че съществува. Този режим не генерира вредни емисии и предлага ултра-плавно придвижване.

Намалете емисиите

Перфектната симбиоза между електромотора и двигателя дава перфектни резултати: Auris HSD отделя само 87 г CO2 за км. Наистина впечатляващо за семеен автомобил.

Всъщност, при движение в електрически режим, при скорости от 0 до 50 км/ч, автомобилът не отделя никакви емисии. Повече CO2 ще откриете в балон!