1. Environmental sustainability
  2. Cleaner mobility
  3. What is our sustainable mobility strategy?
Връзки за бърз достъп
Връзки за бърз достъп

СТРАТЕГИЯ ЗА ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯ И УСТОЙЧИВА МОБИЛНОСТ

Нашата технологична пътна карта обединява широк спектър от екологични технологии за по-чиста и по-ефективна мобилност в бъдеще, включително хибридна електрическа, plug-in хибридна електрическа, електрическа батерия и електрически системи с горивни клетки. Всяка технология ни приближава към целта ни да създадем най-добрата еко-кола. До 2050 г. се стремим да намалим емисиите на CO2 от автомобила си с 90% в сравнение с нивата през 2010 г.

Стратегията ни за постигане на тази цел е да ускорим развитието и популяризирането на електрифицирани превозни средства-хибридни електрически, plug-in хибридни електрически, електрически превозни средства с горивни клетки и батерии. До около 2025 г. всеки модел от нашите гами на Toyota и Lexus или ще бъде специализиран електрифициран автомобил, или ще се предлага с електрифицирано задвижване като опция.

Ние ще постигнем тази амбиция, като ускорим популяризирането на електрифицирани автомобили, като се стремим да пуснем повече от 5,5 милиона на път всяка година до 2025 г. До 2030 г. нашата цел е поне един милион от тях да бъдат превозни средства с нулеви емисии.

За да постигнем целите си, можем да се позовем на нашия водещ в индустрията опит на вече продадени над 15 милиона електрифицирани превозни средства по целия свят, откакто въведохме хибридна електрическа технология на автомобилния пазар с оригиналната Toyota Prius през 1997 г. С непрекъснатото усъвършенстване на нашия хибрид ноу-хау и чрез наблюдение на начина, по който хората избират и използват автомобилите си, можем да предоставим технически иновации във все по-добри превозни средства, които съчетават по-екологично представяне със силна привлекателност на клиентите.

Нашата многократно награждавана хибридна захранваща система Hybrid Synergy Drive е основната технология, споделена от всички различни силови агрегати в нашата пътна карта. Фактът, че е модулен по дизайн, означава, че може лесно да се адаптира за използване в различни типове превозни средства. При plug-in хибридните електрически превозни средства той е до голяма степен непроменен, но използва по-мощна батерия, която може да се презарежда от външно захранване. В акумулаторните електрически превозни средства неговият формат е по -прост, без бензинов двигател и по -мощен електрически мотор. В електрическите хибриди с горивни клетки бензиновият двигател е заменен от купчината горивни клетки, за да генерира електричество от водородно гориво без вредни емисии от изпускателната тръба.