1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability
  3. Cleaner mobility
  4. Каква е нашата стратегия за устойчива мобилност?
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Нашата стратегия за устойчива мобилност за електрификация

Нашата технологична пътна карта обединява широка гама от екологични технологии за по-чиста, по-ефективна бъдеща мобилност, включително хибридни електрически, плъгин хибридни електрически, батерийно електрическо захранване и електрически системи с горивни клетки. Всяка технология ни приближава към нашата цел да създадем най-добрия екологичен автомобил. До 2050 г. имаме за цел да намалим емисиите на CO2 от нашите превозни средства с 90% в сравнение с нивата през 2010 г.

Нашата стратегия за постигане на тази цел е да ускорим развитието и популяризирането на електрифицираните превозни средства – електрически хибридни , plug-in хибридни електрически превозни средства, електрически превозни средства с горивни клетки и електрически превозни средства с батерии. Около 2025 г. всеки модел в нашите гами Toyota и Lexus ще бъде или специално електрифицирано превозно средство, или ще се предлага с електрифицирано задвижване като опция.

Ще постигнем тази амбиция, като ускорим популяризирането на електрифицираните автомобили, като се стремим да пуснем повече от 5,5 милиона на пътя всяка година до 2025 г. До 2030 г. нашата цел е поне един милион от тях да бъдат превозни средства с нулеви емисии.

За да постигнем целите си, можем да се позоваваме на нашия водещ опит в индустрията, тъй като вече сме продали повече от 15 милиона електрифицирани превозни средства по целия свят, откакто въведохме хибридната електрическа технология на автомобилния пазар с оригиналната Toyota Prius през 1997 г. С постоянното подобряване на нашия хибрид  и чрез наблюдение на начина, по който хората избират и използват автомобилите си, можем да предоставим технически иновации във все по-добри превозни средства, които съчетават по-екологосъобразно представяне със силна привлекателност за клиентите.

Нашата многократно награждавана хибридна енергийна система Hybrid Synergy Drive е основната технология, споделена от всички различни задвижвания в нашата пътна карта. Фактът, че има модулен дизайн означава, че може лесно да се адаптира за използване в различни видове превозни средства. При Plug-in хибридните електрически превозни средства той е до голяма степен непроменен, но използва по-мощна батерия, която може да се презарежда от външно захранване.

При акумулаторните електрически превозни средства неговият формат е по-прост, без бензинов двигател и по-мощен електродвигател. При електрическите хибриди с горивни клетки бензиновият двигател се заменя с купчина горивни клетки, за да генерира електричество от водородно гориво без вредни емисии от изпускателната тръба.